Ceasul APOCALIPSEI. Mai sunt doar 100 de SECUNDE până la FINAL
27 ian, 21:34, de  Simona Haiduc
Ceasul Apocalipsei, ce simbolizează iminența unui cataclism planeta, a fost menținut la 100 de secunde distanță de miezul nopții, din cauza ineficienței guvernelor lumii de a gestiona pandemia, al nepregătirii lor în fața amenințărilor nucleare și climatice.
Concluzia este că lumea nu e pregătită să facă față provocărilor
Concluzia este că lumea nu e pregătită să facă față provocărilor

"Pandemia de coronavirus, devastatoare și terifiantă, servește drept ”semnal istoric de alarmă” pentru trezirea la realitate, a demonstrat clar că guvernele naționale și organizațiile internaționale sunt prost pregătite să facă față amenințărilor reprezentate de armele nucleare, de schimbările climatice ce ar putea pune capăt cu adevărat civilizației", a spus Rachel Bronson, directorul general al ONG Bulletin of the Atomic Scientists, ce răspunde de acest ceas simbolic, creat în 1947.

În fiecare an, un grup de experți, format din 13 câștigători ai Premiului Nobel, fixează noua oră. Anul trecut, acele ceasului au fost mutate cu 20 de secunde, mai aprope ca niciodată de ora fatidică

"Trezeți-vă!", a fost apelul lansat șefilor de stat ai marilor puteri de fostul guvernator al Californiei și președintele consiliului de administrație al Bulletin of the Atomic Scientists, Jerry Brown.

"Statele Unite, Rusia și puterile nucleare ale lumii trebuie să nu mai strige unii la alții. Este timpul să eliminați armele nucleare, nu să construiți altele. Același lucru și pentru schimbările climatice: Statele Unite, China și alte țări importante trebuie să abordeze serios emisiile cu efect de seră. Nu mâine și nici poimâine, ci acum", a subliniat el.

Citește și "Ceasul apocalipsei": Omenirea, la un pas de distrugere totală

Printre recomandările adresate șefilor de stat, grupul de experți i-a îndemnat pe președinții american și rus să prelungească termenii Tratatului New Start privind limitarea armamentului nuclear al celor două țări. Parlamentul rus a ratificat miercuri o prelungire a acordului până în 2026.

Experții au cerut Statelor Unite să se angajeze să nu folosească primele arma nucleară și să-și convingă aliații și rivalii să facă același lucru, ceea ce ar constitui „un pas către securitate și stabilitate”.

Crossuri parteneri

Ştiri Recomandate

LOTO. REPORT SUBSTANȚIAL pentru duminică. Care sunt sumele

Duminica, 28 februarie, vor avea loc noi trageri Loto...

COVID-19. Medicamentul care salvează vieți

Studiile recente demonstrează că un medicament care se...

Oficiali ruși au părăsit Coreea de Nord cu drezina

Coreea de Nord și-a sigilat granițele cu China și Rusia...

Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro