CEC Bank vrea să intre pe piaţa asigurărilor
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
CEC intenţionează să pătrundă şi pe piaţa asigurărilor. Foto: Andrea Piacquadio - Pexels
CEC intenţionează să pătrundă şi pe piaţa asigurărilor. Foto: Andrea Piacquadio - Pexels
CEC Bank intenţionează să intre şi pe piaţa asigurărilor. 

Potrivit unor informaţii, CEC Bank a început demersurile pentru a intra pe piaţa asigurărilor. ASF este dispusă să facă toate eforturile, după ce se va depune documentaţia necesară, pentru a da drumul unei astfel de societăţi în piaţă, a spus Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF pe zona asigurărilor, într-o videoconferinţă de profil.

“La momentul acesta avem opt actori pe zona asigurărilor RCA cu tot cu intrarea Axeria, care este binevenită. Se tot vorbeşte de intrarea CEC Bank pe zona asigurărilor. Vom face toate eforturile ca în momentul în care vom avea toată documentaţia depusă, să putem să dăm drumul unei astfel de societăţi în piaţă. şi nu pentru a încerca să intre cu preţuri de dumping, dar încă un jucător în plus înseamnă încă un factor de dispersie a riscurilor”, a explicat Cristian Roşu, citat de Mediafax.

 

Cristian Roşu, ASF: Piaţa asigurărilor a ajuns la 14,3 mld. lei în 2021, plus 24%

 

Piaţa asigurărilor din România a încheiat anul 2021 cu un volum al primelor brute subscrise de 14,3 mld. lei, în creştere cu 24%, cea mai mare din ultimul deceniu, a spus Cristian Roşu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pe zona asigurărilor, în cadrul unei conferințe.

“Primele brute subscrise la final de 2021 au fost în sumă de 14,3 mld. lei, aproximativ 2,86 mld. euro, în creştere cu aproximativ 24% faţă de anul 2020. În componenţă pieţei asigurărilor avem asigurări generale şi asigurări de viaţă. Asigurările generale au ajuns la 11,63 mld. lei, în creştere cu 25,4% faţă de 2020, iar asigurările de viaţă au fost 2,6 mld. lei, în creştere cu 17,62%, comparativ cu 2020. Asigurările generale au reprezentat în continuare 74% din totalul pieţei de asgiurări din România, componenţa fiind 51% RCA şi 28% Casco”, a spus Cristian Roşu, potrivit sursei citate.

 

Citeşte şi: Preşedintele ASF, Nicu Marcu, chemat la audieri în Parlament. Cîţu: Are şansa să prezinte ceea ce s-a întâmplat pe piaţa de asigurări

 

Florin Cîţu, preşedintele PNL şi al Senatului, a anunţat că preşedintele ASF va fi chemat la audieri în Parlament. "Am propus să fie o audiere în comisiile reunite. Acolo preşedintele ASF are şansa să prezinte ceea ce s-a întâmplat pe piaţa de asigurări. Am auzit că Guvernul merge spre a înfiinţa o nouă companie de asigurări. Trebuie să fiu puţin sceptic aici; avem deja o companie de asigurări. Nu avem nevoie de două companii de asigurări de stat, dar aştept aceste proiecte în coaliţie. Deocamdată nu e niciun proiect, sunt doar discuţii în spaţiul public", a mai spus Florin Cîţu. Reacţia sa vine după ce purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat că, la nivelul Guvernului, există în studiu înființarea unei companii de stat în asigurări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel