CEC Bank vrea să intre pe piaţa asigurărilor
Autor: DCBusiness Team | 07 feb 2022, 13:59
CEC intenţionează să pătrundă şi pe piaţa asigurărilor. Foto: Andrea Piacquadio - Pexels
CEC intenţionează să pătrundă şi pe piaţa asigurărilor. Foto: Andrea Piacquadio - Pexels
CEC Bank intenţionează să intre şi pe piaţa asigurărilor. 

Potrivit unor informaţii, CEC Bank a început demersurile pentru a intra pe piaţa asigurărilor. ASF este dispusă să facă toate eforturile, după ce se va depune documentaţia necesară, pentru a da drumul unei astfel de societăţi în piaţă, a spus Cristian Roşu, vicepreşedintele ASF pe zona asigurărilor, într-o videoconferinţă de profil.

“La momentul acesta avem opt actori pe zona asigurărilor RCA cu tot cu intrarea Axeria, care este binevenită. Se tot vorbeşte de intrarea CEC Bank pe zona asigurărilor. Vom face toate eforturile ca în momentul în care vom avea toată documentaţia depusă, să putem să dăm drumul unei astfel de societăţi în piaţă. şi nu pentru a încerca să intre cu preţuri de dumping, dar încă un jucător în plus înseamnă încă un factor de dispersie a riscurilor”, a explicat Cristian Roşu, citat de Mediafax.

 

Cristian Roşu, ASF: Piaţa asigurărilor a ajuns la 14,3 mld. lei în 2021, plus 24%

 

Piaţa asigurărilor din România a încheiat anul 2021 cu un volum al primelor brute subscrise de 14,3 mld. lei, în creştere cu 24%, cea mai mare din ultimul deceniu, a spus Cristian Roşu, vicepreşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pe zona asigurărilor, în cadrul unei conferințe.

“Primele brute subscrise la final de 2021 au fost în sumă de 14,3 mld. lei, aproximativ 2,86 mld. euro, în creştere cu aproximativ 24% faţă de anul 2020. În componenţă pieţei asigurărilor avem asigurări generale şi asigurări de viaţă. Asigurările generale au ajuns la 11,63 mld. lei, în creştere cu 25,4% faţă de 2020, iar asigurările de viaţă au fost 2,6 mld. lei, în creştere cu 17,62%, comparativ cu 2020. Asigurările generale au reprezentat în continuare 74% din totalul pieţei de asgiurări din România, componenţa fiind 51% RCA şi 28% Casco”, a spus Cristian Roşu, potrivit sursei citate.

 

Citeşte şi: Preşedintele ASF, Nicu Marcu, chemat la audieri în Parlament. Cîţu: Are şansa să prezinte ceea ce s-a întâmplat pe piaţa de asigurări

 

Florin Cîţu, preşedintele PNL şi al Senatului, a anunţat că preşedintele ASF va fi chemat la audieri în Parlament. "Am propus să fie o audiere în comisiile reunite. Acolo preşedintele ASF are şansa să prezinte ceea ce s-a întâmplat pe piaţa de asigurări. Am auzit că Guvernul merge spre a înfiinţa o nouă companie de asigurări. Trebuie să fiu puţin sceptic aici; avem deja o companie de asigurări. Nu avem nevoie de două companii de asigurări de stat, dar aştept aceste proiecte în coaliţie. Deocamdată nu e niciun proiect, sunt doar discuţii în spaţiul public", a mai spus Florin Cîţu. Reacţia sa vine după ce purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a afirmat că, la nivelul Guvernului, există în studiu înființarea unei companii de stat în asigurări.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an

Trecerea la ora de iarnă 2022 ar putea fi ultima,...

Bani pentru polițiști. S-au schimbat datele problemei

Este un termen care a fost prelungit, până acum, de trei...

Codul muncii. Se introduc noi tipuri de contracte de muncă

Codul muncii se modifică și apar noi tipuri de contracte...

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crossuri externe