Covid-19. Studiu surprinzător. Cele mai frecvente simptome
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Studiul stabilit care sunt cele mai frecvente simptome ale Covid-19
Studiul stabilit care sunt cele mai frecvente simptome ale Covid-19
Un studiu  la scară largă a confirmat că există totuși unele dintre simptomele care se întâlnesc la majoritatea pacienților cu COVID-19.

Realizat de cercetători de la Universitatea din Leeds, Marea Britanie, împreună cu alte patru universități, noul studiu este una dintre cele mai ample  de până acum și care a investigat simptomele COVID-19 și în care au fost incluse date din 148 de studii separate.

În total, cercetătorii au avut acces la date privind 24.410 pacienți adulți cu COVID-19 în nouă țări, inclusiv Marea Britanie, China și SUA, ceea ce le-a permis identificarea simptomelor comune ale virusului.

Pandemie. Suedezii nu se lasă. Acuzații la adresa OMS

Rezultatele, publicate în jurnalul online PLOS ONE, au arătat că cel mai frecvent simptom produs de virusul a fost febra, care s-a regăsit la 78% din cazurile de COVID-19. Cu toate acestea, cercetătorii au descoperit, de asemenea, că ratele acestui simptom variau de la o țară la alta, 72% dintre pacienții din Singapore au raportat febră, comparativ cu doar 32% dintre pacienții din Coreea.

Al doilea simptom cel mai frecvent a fost tusea, întâlnită la 57% dintre pacienți, dar, din nou, numărul de pacienți care au raportat acest simptom a variat în funcție de țară, de la 76% în Olanda, comparativ cu 18% în Coreea. Cercetătorii spun că aceste variații s-ar putea datora modului în care au fost colectate datele.

Alte simptome comune includ oboseala, 31%, pierderea mirosului 25% și dificultăți de respirație 23%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel