SALARII. În ce domenii poți să câştigi 20.000 lei pe lună
Autor: Ilinca Popescu | 19 oct 2019 / 11:01
Există în România peste 50.000 de angajați care au salarii de peste 4.500 de euro pe lună
Există în România peste 50.000 de angajați care au salarii de peste 4.500 de euro pe lună
Există în România peste 50.000 de angajați care au salarii de peste 4.500 de euro pe lună, din care 32.000 iau în mână mai mult de 5.000 de euro, potrivit datelor de la Revisal. Acești oameni ocupă poziții de top în domeniul vânzărilor, în IT sau în industria financiară ori sunt simpli angajați pe poziții care necesită abilități și competențe foarte rar întâlnite. Lor li se alătură alte 3.000 de persoane care câștigă peste 4.500 de euro din profesii liberare și convenții civile.  

IT-iștii, notarii, avocații și directorii economici sau de vânzări conduc detașat în topul celor mai bine plătite meserii, potrivit datelor playlab.ro, comparatorul salarial al eJobs România. Alte informații relevante nu există având în vedere că cele mai multe companii refuză să facă publice salariile și-și condiționează angajații să păstreze confidențialitatea veniturilor salariale. În ciuda acestor restricții, companiile de recrutare au propriile informații și, în plus, au lansat și site-uri, după modelul din occident, unde salariații își împărtășesc unii altora nivelul salariului, sub  rezerva confidențialității. Reprezentanții agențiilor de recrutare susțin că în general salariile au crescut, însă există câteva domenii unde au ajuns aproape la nivelul din Uniunea Europeană, pe fondul emigrării personalului supercalificat.

Citeşte şi Domeniul cu salarii garantate de Guvern. O măsură pe 10 ani

Industria IT și cea a serviciilor financiare rămân cele care oferă cele mai mari salarii, de ani buni, angajaților români. Cu cât poziția vizată este mai specifică și implică abilități și competențe mai rar găsite în piață sau cu cât rolul pe care îl joacă în dezvoltarea business-ului angajatul respectiv, cu atât salariile sunt mai mari. De aceea, astăzi, un salariu de 3.000-4.000- 5.000 de euro sau chiar mai mult este unul obișnuit în IT, spre exemplu, pe când, în alte industrii este rezervat doar managerilor din prima linie”, a  declarat Bogdan Badea, CEO eJobs România.

IT-ul, în topul salariilor

G Ad:

Sectorul de top cu cel mai bun salariul mediu este clar IT&C-tehnologia informații, programarea calculatoarelor, rețelele de computer. Tehnologia informației  redefinește lumea modernă și produce cei mai mulți bani așa că este firesc ca și salariații din acest domeniu să aibă cele mai mari salarii, spun reprezentanții agențiilor de recrutare. Un programator câștigă între 1.000-3.000 de euro în funcție de vechime și firmă, însă pe măsură ce urcă în funcții de conducere poate să treacă de 5.000 de euro lunar.  Spre exemplu, un programator architect, un teamlead (coordonează un grup mai mic, dar scrie și cod) poate trece de ușor de 3.500 de euro. IOS Developer-ul (crează aplicații pentru mobile ce rulează pe IOS) este în topul întocmit de eJobs România în urma datelor playlab.ro cea mai bine plătită poziție din IT. Datele de la Statistică arartă că salariul mediu net în IT este de 6.446 de lei, adică de aproape 1.400 de euro, însă aici intră nu numai salariile IT-iștilor, ci și al personalului auxiliar din firmele de profil.

CITEŞTE ŞI Salarii uriaşe! Meseriile din România cele mai căutate, dar şi cele mai bine plătite

Notarii, cele mai mari câștiguri

Notarii și avocații sunt printre meseriile cele mai bine plătite în România. Aceștia câștigă, de regulă, banii din contracte de convenții civile, nu din contracte de muncă. Există în România circa 3.000 de persoane cu venituri peste 4.500 de euro, potrivit datelor din declaraţiile privind evidenţa nominală a asiguraţilor raportate de angajator, în iunie 2018, și centralizate de Ministerul Muncii. Cei mai mulți sunt notari, avocați sau medici cu cabinete individuale. Notarii sunt majoritari pentru că veniturile lor sunt ușor verificabile, ei taie chitanță pentru orice și își declară toate veniturile. Există notari și avocați de top care trec cu mult de aceste sume și care pot să ajungă și la 20.000-30.000 de euro pe lună.

Economiștii, tot pe val

Bine plătiți sunt și absolvenții de studii economice care au vechime sau funcții de conducere. Un director financiar sau economic trece ușor de 3.000-4.000 de euro pe lună, iar un director într-o bancă comercială ia între 4.000-10.000 de euro, iar unul de sucursala ajunge la 3.500 de euro. Datele de la Statistică arată că salariul mediu net în domeniul intermedierilor financiare, inclusiv fonduri de pensii, a fost de 4.654 lei, în septembrie 2018.


         Sursa: playlab.ro, ejobs

Ştiri Recomandate

Lovitură după lovitură. ROBOR, imposibil de stăvilit

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

ONU avertizează! Foametea lovește această țară

Mai mult de jumătate din populația Afganistanului este...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro