Deficit record în România, în contrast cu trendul european
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Cel mai bogat om din Ucraina, Rinat Ahmetov, a anunțat că firma sa de investiții, System Capital Management (SCM), iese din domeniul media, în conformitate cu o lege din 2021 care vizează limitarea influenței oligarhilor.
Ahmetov a declarat că Media Group Ukraine (MGU) va transfera licențele pentru canalele sale de televiziune și presa scrisă către statul ucrainean și va înceta activitățile media online.
Omul de afaceri a declarat că societatea sa de investiții SCM nu a putut să își vândă afacerile media în condiții de piață din cauza conflictului militar și a perioadei de șase luni stabilite de legislația ucraineană pentru vânzarea activelor media.
"În calitate de cel mai mare investitor privat din economia ucraineană, am declarat în repetate rânduri că nu am fost niciodată și nu intenționez să fiu un oligarh", a spus Rinat Ahmetov într-o declarație pentru Reuters.
Averea lui Ahmetov în septembrie 2021 era estimată la 10 miliarde de dolari. La începutul anului 2022, omul de afaceri se afla pe primul loc în topul Forbes din Ucraina.
"Legea împotriva oligarhilor" este menită să protejeze politica și activitatea statului ucrainean de influența celor mai bogați oameni din țară. Persoanele recunoscute ca oligarhi vor fi incluse într-un registru special și vor fi limitate în anumite acțiuni, ca de pilsă, li se va interzice să finanțeze partide politice.
Citește și: Istoria Azovstal. De la distrugerile naziștilor la cele ale rușilor
Azovstal sau Combinatul Metalurgic Azovstal este una dintre cele mai mari oțelării din Ucraina.
Acum, uzina a fost aproape compket distrusă de bombardamentele rușilor în timpul celui mai sângeros asediu de la începutul invaziei care se descfășoară în Ucraina.
Începutul Azovstal
Uzina a fost rificată în 1930, în Republica Sovietică Ucraina, prin decizia Prezidiului Sovietului Suprem al Economiei Naționale iar producția a în 1933.
În ianuarie 1935, producția de oțel a început la Azovstal odată cu punerea în funcțiune a primului furnal cu foc deschis basculant de 250 de tone din Uniunea Sovietică.
Oficialii URSS au afirmat că era una dintre cele mai moderne uzine din țară, cu structuri construite atât pentru muncitori, cât și pentru familiile acestora în afara fabricii. Înainte de invazia nazistă, se pare că aici existau peste 12.000 de locuințe pentru muncitori, școli, cinematografe, un spital, o maternitate și două parcuri.
În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, operațiunile au fost forțate să se oprească în 1941, când Germania nazistă a ocupat Mariupol. Ca parte a Programului german Ivan (1942-1943), fabrica a fost folosită pentru a produce muniției începând cu anul 1942.
În septembrie 1943, la recucerirea orașului de către forțele sovietice, fabrica a fost reconstruită de sovietici.
În 1991, după ce Ucraina și-a declarat independența, uzina a devenit proprietatea statului ucrainean. În 1996, statul a început privatizarea acesteia. LA ora actuală este deținută în principal de Metinvest, o companie de metale deținută exclusiv de conglomeratul de afaceri ucrainean Systems Capital Management.
În 2005, uzina a produs 5,906 milioane de tone de oțel. În anul 2006, a încheiat un parteneriat cu Universitatea Tehnică de Stat Priazovski pentru a ajuta la eficientizarea activității studenților care lucrează în cadrul uzinei. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...