Miliardarul numărul 1 al României investește în agricultura locală
Autor: Georgel Simionică
Data publicării:
Daniel Dineș - Foto: UiPath / Twitter
Daniel Dineș - Foto: UiPath / Twitter
Numărul 1 în din topul miliardarilor români investește în agricultura românescă.

Daniel Dines, cel mai bogat român și fondator al companiei UiPath, investește într-o companie agricolă din județul Timiș.

"Daniel Dines, fondatorul UiPath, cea mai valoroasă companie pornită din România, a făcut prima investiție în agricultură. IT-istul care a lucrat pentru Microsoft a ales compania românească RodBun unde a devenit acționar, preluând un pachet de aproape 10% din acțiun”, se spune în comunicatul companiei.

RodBun este o companie, integrator de produse și soluții în domeniul agricol, cu capital 100% românesc care a fost înființată în 2001, de către doi bucureșteni.

Citește și: Cine sunt cei șase miliardari ai României. Pe ce loc a ajuns Țiriac

„Suntem bucuroși să anunțăm prima noastră tranzacție în sectorul agricol românesc prin investiția în RodBun. Credem cu tărie că viitorul agriculturii se bazează pe cercetare, inovare, digitalizare și sustenabilitate.  Prin realizarea de investiții inteligente în această direcție, România are potențialul de a deveni unul dintre jucătorii-cheie din Europa în sectorul agricol.  RodBun este o companie unică pe piața locală, reprezentând unul dintre pionierii digitalizării agriculturii românești. Cunoaștem importanța strategică a regiunii agricole a Mării Negre la nivel global, precum și rolul vital al fermierilor în lumea de azi și de mâine, mai ales în contextul încălzirii globale. Din acest motiv, am ales să investim într-o companie care are potențialul de a contribui la realizarea unor sisteme alimentare mai reziliente și eficiente, inclusiv în contexte de criză.  Opțiunea pentru RodBun provine din dorința noastră de a sprijini activ planurile strategice ale antreprenorilor români de a deveni jucători regionali semnificativi”, spune Daniel Dines, citat în comunicatul companiei RodBun.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel