Elena Mateescu: Anul agricol 2024–2025, printre cei mai secetoși din ultimul secol
România riscă să încheie anul...
Aramco este în discuții cu Rongsheng Petrochemical pentru a achiziționa o participație de maximum 50% în filiala Ningbo Chongjin Petrochemical, a declarat compania chineză într-un document depus miercuri la Bursa de Valori Shenzhen, conform CNN.
Reprezentanții Rongsheng, o rafinărie privată cu sediul în Hangzhou, au declarat că discută, de asemenea, posibilitatea de a prelua o participație de 50% în Saudi Aramco Jubail Refinery Company, unitatea de rafinare a companiei saudite, citând un memorandum de înțelegere semnat de cele două părți cu o zi înainte.
Companiile ar putea, de asemenea, să modernizeze și să extindă în comun echipamentele filialei chineze și să construiască proiectul masiv Rongsheng New Materials (Zhoushan), a precizat Rongsheng.
Proiectul va genera produse petrochimice de înaltă performanță, cum ar fi materiale plastice tehnice, poliesteri speciali și rășini de înaltă calitate care pot fi utilizate în dispozitive electronice și semiconductori, a precizat aceasta.
Arabia Saudită și-a consolidat semnificativ legăturile energetice cu China începând de anul trecut.
În martie, Aramco a acceptat să cumpere o participație de 10% din Rongsheng pentru 24,6 miliarde de yuani (3,5 miliarde de dolari). Ca parte a acordului, ar urma să furnizeze 480.000 de barili pe zi de țiței companiei chineze.
China a încercat, de asemenea, să își sporească prezența în țara din Orientul Mijlociu.
Sinopec, gigantul de stat din domeniul de rafinării, are o societate mixtă cu Aramco care operează un proiect de rafinărie în orașul industrial Yanbu din Arabia Saudită. Rafinăria Yanbu Aramco Sinopec, care funcționează din 2016, utilizează 400.000 de barili de țiței greu pe zi pentru a produce combustibili premium pentru transport, potrivit companiei.
Luna trecută, Hong Kong a întins covorul roșu pentru elitele saudite la o conferință de investiții. Iar în februarie 2023, directorul executiv al orașului, John Lee, a călătorit la Riad, unde s-a întâlnit cu directorul general al Aramco și a lansat ideea unei listări secundare în Hong Kong, potrivit unei declarații guvernamentale.
Aramco a devenit publică la Riad în 2019, în ceea ce a fost atunci cea mai mare ofertă publică inițială din toate timpurile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România riscă să încheie anul...
Fostul mare campion de tenis...
Recolta de grâu a României ar...
Modificările de TVA care intră...
Zeci de localități din opt...
Curtea Constituțională a...
Capitalizarea Bursei de la...
Pentru prima dată din anii ’90,...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...
Cosmin Ghiţă, CEO...
Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...
Ministerul Finanțelor a emis un...
China înființează o companie...
Curtea Constituțională a...
Guvernul modifică Codul de...
Noi reguli pentru retrocedarea...
Decretul pentru promulgarea Legii privind unele măsuri...
Bursa de Valori Bucureşti a...
Legea austerității a fost...
Autoritatea de Supraveghere...