Potrivit datelor centralizate de Centrul Naţional de Securitate Cibernetică (NCSC) din Regatul Unit, din acest total, până la 15% dintre britanici utilizează numele animalelor lor de companie ca parole pentru a-şi "proteja" conturile online, 14% folosesc numele membrilor familiei ca parte a propriilor parole de acces, iar 6% integrează în conţinutul parolei numele clubului sau al echipei sportive preferate.
De asemenea, 13% dintre persoanele chestionate se folosesc de o dată importantă pentru a compune respectiva parolă, în timp ce o pondere de 6% recunoaşte faptul că parola este construită în jurul cuvântului... "parolă".
"Ne putem identifica ca o naţiune iubitoare de animale, însă folosirea numelui animalului de companie ca parolă vă poate face o ţintă uşoară pentru infractorii cibernetici. Aş îndemna pe toată lumea să viziteze cyberaware.gov.uk şi să urmeze îndrumările noastre privind setarea unor parole sigure, unde recomandăm utilizarea a trei cuvinte aleatorii în conţinutul parolei", a explicat Nicola Hudson, director de Politici şi Comunicaţii la NCSC.
Blogul Eset precizează că NCSC a îndemnat pe toată lumea să evite o altă greşeală comună în rândul creării parolelor, şi anume folosirea aceleiaşi parole pentru multiple conturi.
Citelște și: Ce riscă România dacă nu notifică Comisia Europeană cu privire la reglementările tehnice din proiectul de lege 5G
"În schimb, aceştia recomandă utilizarea unei parole sau expresii unice şi solide pentru fiecare dintre conturile dvs., în special cele valoroase. Ori de câte ori este posibil, acestea ar trebuie asociate cu un nivel în plus de protecţie - autentificarea cu mai mulţi factori. Pentru a evita dificultăţile în a vă aminti toate credenţialele de acces, aţi putea lua în considerare şi utilizarea unui manager de parole", notează sursa citată.
Sondajul realizat în Marea Britanie a dezvăluit, totodată, că oamenii creează din ce în ce mai multe conturi online. Astfel, peste un sfert (27%) dintre respondenţi au afirmat că au cel puţin încă patru conturi noi, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, iar 6% declară că au adăugat peste zece conturi noi în ultimele 12 luni.
Eset a fost fondată în anul 1992 în Bratislava (Slovacia) şi se situează în topul companiilor care oferă servicii de detecţie şi analiză a conţinutul malware, fiind prezentă în peste 180 de ţări.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Conturile Spotify reprezintă active digitale valoroase...
China face un pas înainte în...
A încetat din viaţă Papa Francisc.
Cristina Popescu, directorul...
Șocul comercial declanșat de...
Numărul firmelor dizolvate, în scădere cu 8,73% în...
China acuză SUA de abuz...
Producţia de ţiţei a României a scăzut cu 7, 6% în...
Cifrele săptămânii de la Bursa...
Potrivit unui studiu, circa 15%...
Ucraina ar putea avea nevoie să importe până la 6,3...
Preşedintele Renault,...
Un avion Boeing destinat Chinei...
Numărul locuinţelor asigurate...
Redacţia DC Business vă urează...
Grupaj de ştiri.
În noile condiții generate de războiul tarifelor,...
Indicele dolarului scade sub pragul de 100, în timp ce aliați tradiționali...
Cererea globală de cupru explodează: investiții de peste...
Volkswagen ar putea muta o...