Centura București Nord: Chinezii vor construi Lotul 3 Afumați-Pantelimon
Autor: Simona Haiduc | 25 noi 2022, 20:14
De colo până colo! Foto: Facebook
De colo până colo! Foto: Facebook
Lotul 3 al Autostrăzii de Centură Bucureşti Nord (A0 Nord) are constructor desemnat acesta având la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 18 pentru execuţia lucrărilor, a anunţat vineri ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

"După mai multe contestaţii şi reevaluări de oferte, CNAIR a desemnat astăzi, conform deciziei Curţii de apel Bucureşti, câştigătorul pentru proiectarea şi execuţia celor 8,6 km ai acestui lot! Constructorul chinez are la dispoziţie 12 luni pentru proiectare şi 18 pentru execuţia lucrărilor. În cadrul contractului antreprenorul va construi inclusiv 7 pasaje (două dintre acestea cu lungimi de 318,30 m, respectiv 466,50 m)", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Construcţia lotului 3 (Afumaţi - Pantelimon) va costa 397,99 milioane de lei (fără TVA) şi este finanţată din fonduri europene.

Potrivit Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), ofertantul declarat câştigător este China Civil Engineering Construction Corporation (CCECC).

Perioada de garanţie este de 10 ani.

"Semnarea contractului de achiziţie publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestaţii şi respectiv după soluţionarea contestaţilor/ plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire", menţionează CNAIR. 

Citește și Încep exproprierile pentru Centura Sud a Capitalei. Câți bani sunt alocați - Document

În nota de fundamentare a OUG se spune că este necesară exproprierea tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar, care face parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național "Autostrada de centură Bucureşti, sector Centura Sud km 52 + 770 - km 100 + 900", aflate pe raza localităților Cernica, Glina, Popești Leordeni și Berceni din județul Ilfov.

În total vor fi expropriate 40 imobile proprietate privată iar procedurile vor fi realizate cu respectarea dispozițiilor prevăzute de Legea nr. 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local, cu modificările și completările ulterioare, precum şi a Hotărârea Guvernului nr. 53/2011 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a acesteia. 

Procedurile de expropriere vor fi efectuate de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere - S.A., în calitatea sa de expropriator în numele statului român.

Câți bani se vor cheltui

Suma necesară aferentă despăgubirii pentru  imobilele proprietate privată situate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică este de 278,20 mii lei.

De asemenea, pentru relocarea utilităților aferente lucrării de utilitate publică de interes național "Autostrada de centură Bucureşti, sector Centura Sud km 52 + 770 - km 100 + 900" este necesară ocuparea unei suprafețe suplimentare de 9.282 mp aparținând unui număr de 40 imobile proprietate privată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Economia mondială nu se îndreaptă spre recesiune (FMI)

Fondul Monetar Internaţional a prezentat marţi o...

Gazprom se va retrage din consorțiul grec Prometheus Gas

După cum a declarat partea elenă, este un ”divorț de...

Prăbușire istorică pentru cipurile de memorie

Despre sectorul cipurilor de memorie se știe că are...

Prețul litiului a explodat, spre bucuria Chinei

Marii producători de litiu din China sunt pe cale să...

Card energie. Se simplifică modul de folosire al acestuia

În data de 08 decembrie 2022 a intrat în vigoare...

Crossuri externe