CFR a demarat lucrările de reparații pe raza Regionalei CF Cluj
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Lucrari de reparații în zona Apahida
Lucrari de reparații în zona Apahida
Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA anunță că pe raza Sucursalei Regionale CF Cluj au început lucrările de reparație periodică a liniei între staţiile Apahida – Cluj Napoca Est, pe firul II, şi de modernizare a trecerii la nivel de la km 491+906. Lucrările sunt executate în regie proprie şi au termen de finalizare 12 aprilie 2019.

Lucrările de reparații la linia de cale ferată între staţiile Apahida – Cluj Napoca Est se realizează prin ciuruirea integrală a prismei de piatră spartă şi buraj mecanizat cu maşini grele de cale, în vederearefacerii omogenităţii şi elasticităţii stratului de balast, restabilirea completă a calităţilor drenante ale pietrei sparte, precum şi eliminarea materialelor uzate din componenţa căii.

Citește și: Bilete de tren. CFR Călători anunță schimbări importante

Modernizarea trecerii la nivel de la km 491+906 presupune lucrări de refacere a căii fără joante, montarea de dale elastice interioare şi exterioare noi, înlocuirea traverselor de beton şi a materialului mărunt de cale deteriorate, turnarea unui strat geotextil şi ranforsat cu geogrilă, montarea unor tuburi de drenaj a apei colectate în apropierea pasajului, precum şi lucrări de protecţie a cablurilor aferente instalaţiilor feroviare.

Menţionăm faptul că, programul de reparații derulat în această perioadă de Sucursala Regională CF Cluj nu afectează graficul de circulaţie al trenurilor de călători, lucrările fiind executate prin asigurarea condiţiilor optime de trafic în zona şantierului feroviar, pe firul I.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel