Potrivit unui comunicat al CFR SA, obiectivele specifice contractului pentru elaborarea studiului de fezabilitate în vederea implementării măsurilor necesare funcţionării sistemului ERTMS pe secţiunea de cale ferată Predeal - Bucureşti - Constanţa şi extinderea sistemului GSM-R pe reţeaua primară de feroviar sunt următoarele: identificarea şi dezvoltarea soluţiei optime pentru asigurarea funcţionării unui sistem ERTMS pe linia de cale ferată Predeal - Bucureşti Nord - Constanţa prin realizarea unui studiu de fezabilitate complet şi solid, care să fundamenteze în mod adecvat soluţia optimă şi să susţină finanţarea şi implementarea acesteia; pregătirea documentaţiilor necesare pentru demararea etapei de proiectare şi execuţie a soluţiei optime rezultate din studiul de fezabilitate şi aprobate de beneficiar; asigurarea condiţiilor pentru certificarea ERMTS de către un organism feroviar independent notificat prin includerea tuturor condiţiilor necesare pentru certificare în documentaţiile pregătite în cadrul contractului.
CFR, probleme tehnice pe magistrala 200. Patru trenuri au întârzieri
Valoarea totală estimată a contractului este de 5.224.890 de lei, iar sursa de finanţare pentru achiziţia serviciului va fi asigurată de la bugetul de stat, din cadrul Titlului de Cheltuială 58 Proiecte cu Finanţare din Fonduri Externe Nerambursabile, aferente cadrului financiar 2014 - 2020. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 31 martie 2020, precizează CFR.
Serviciul de consultanţă în domeniul managementului execuţiei şi verificarea execuţiei lucrărilor de construcţii şi instalaţii pe secţiunea Braşov - Sighişoara va fi asigurat pentru subsecţiunile Braşov - Apaţa, Caţa - Sighişoara (LOT 1) şi Apaţa - Caţa (LOT 2). Consultantul va desfăşura o primă activitate de studiere, verificare şi însuşire a proiectului tehnic şi a detaliilor de execuţie, aferente lucrărilor care urmează a fi executate, precum şi coordonarea, verificarea şi supervizarea lucrărilor pe baza proiectului tehnic. Valoarea totală estimată a contractului, împărţit în două loturi, este de 50.169.840 de lei, iar sursa de finanţare este asigurată din fonduri europene. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 2 aprilie 2020.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Analistul economic Cristian...
Contribuabilii trebuie să...
Banca Națională a publicat...
Cererea pentru extrem de...
Pierderile sunt de ambele părți...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Analistul economic Cristian...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...