Charterul cu autocarul pe litoralul Bulgariei va fi reluat
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Grecia: Plajele private se redeschid
Grecia: Plajele private se redeschid
Charterul cu autocarul pe litoralul Bulgariei va fi reluat şi se va desfăşura din iunie şi până în data de 21 septembrie 2020, a anunţat vineri turoperatorul IRI Travel.

"Până la finele lunii iunie plecările vor fi bisăptămânale, iar din luna iulie şi până la finalul sezonului vom creşte la trei curse pe săptămână. Din păcate, a trebuit să majorăm cu 15-20% tarifele pentru a acoperi toate măsurile de siguranţă impuse de către autorităţi", a declarat CEO IRI Travel, Lucian Bădîrcea.

Potrivit sursei citate, turiştii care călătoresc sunt îmbarcaţi şi călătoresc în siguranţă, respectând toate normele legale sanitare. Astfel, autocarele sunt igienizate cu substanţe dezinfectante înainte şi după fiecare cursă, se folosesc dezinfectanţi pentru mâini şi covoraşe îmbibate cu soluţie de clor la urcarea în autocare, iar urcarea se face doar pe uşa din faţă a autocarului, coborârea doar pe uşile de la mijloc/spate.

Pachete turistice. Ce se întâmplă cu banii plătiți pe biletele nefolosite

Turoperatorul precizează că nu este permisă urcarea în autocar a persoanelor care nu poartă masca de protecţie, la îmbarcare şi coborâre se respecta distanţa minimă de 1,5 metri între pasageri, măştile sunt purtate de către toţi pasagerii şi de către şofer pe toată durata transportului, prima banchetă din spatele şoferului este lasată liberă sau exista un paravan între acesta şi pasageri, iar aşezarea în autocar se face cu o persoană pe o banchetă, în zig-zag.

"Pentru a nu pune în pericol sănătatea turiştilor vom păstra distanţarea socială până la final de sezon, acest lucru însemnând că vom utiliza maxim jumătate din capacitatea mijloacelor de transport. Avantajul va fi al clienţilor, întrucât fiecare dintre ei va avea la dispoziţie o banchetă din autocar. Asigurăm în acest mod atât siguranţa sanitara a călătorilor, cât şi confortul sporit al acestora pe toaţă durata transportului, evitând încălcarea recomandărilor oficiale cu rang de lege în ceea ce priveşte zădărnicirea combaterii bolilor", a mai spus Lucian Bădîrcea.

Potrivit sursei citate, charterul către Bulgaria va opera până în data de 21 septembrie. În luna iunie, IRI Travel va efectua plecări în zilele de luni şi sâmbăta, iar începând cu 1 iulie şi până la final de sezon se va pleca în zilele de luni, joi şi sâmbăta, dând astfel posibilitatea turiştilor de a-şi alege sejururi de 2, 3, 4, 5, 7 sau mai multe nopţi de cazare pe litoralul vecinilor noştri.

"Pentru staţiunile din nordul litoralului bulgăresc, Balchik, Albena şi Nisipurile de Aur tarifele dus - întors sunt de 60 de euro de persoană, în timp ce pentru staţiunile din sudul litoralului, Sunny Beach, Nessebar şi Obzor tariful este de 75 de euro. Distanţarea socială este inclusă în tarife, fiecare pasager ocupând o banchetă a autocarului", se mai precizează în comunicat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Schimbare la vârful Tuborg România

Tuborg România anunță o schimbare în managementul organizației, prin...

Italia stimulează angajările prin bonusuri pentru companii

Guvernul italian a aprobat marți un pachet de legi axat...

Brașovul impune o nouă taxă de drum din cauza TIR-urilor

CJ Brașov a trecut la contramăsuri pentru a proteja...

Pogramul IMM Plus: Credite de la Exim Banca Românească

Exim Banca Românească continuă să susțină antreprenorii...

Taxarea marilor averi, amânată până la toamnă

Aplicarea taxei pe marile averi a fost amânată până la...

Marea Britanie: Încep controalele la importurile din UE

O decizie dificilă, cu două tăișuri, ce vine la opt ani...

Cum reușește Airbus să cumpere titan din Rusia?

În ciuda sancțiunilor impuse Moscovei în urma invaziei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel