ChatGPT ar putea avea un dispozitiv dedicat. Sam Altman caută finanțare
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Sam Altman / FOTO: Wikipedia
Sam Altman / FOTO: Wikipedia
Sam Altman, directorul executiv al dezvoltatorului de ChatGPT OpenAI, caută finanțare pentru un dispozitiv dedicat instrumentului de inteligență artificială ChatGPT

Fostul designer Apple, Jony Ive, pare că se implică și el în acest proiect, conform unor surse ale publicației The Information, citate de Techradar.

Cei doi au început demersurile pentru a face din acest dispozitiv o realitate. Deși sursele nu au dat prea multe detalii despre acest dispozitiv, au spus, în schimb, că nu va arăta ca un smartphone.

După cum este exemplul gadget-urilor Humane AI Pin și Rabbit R1, acestea demonstrează că un asistent de inteligență artificială nu are neapărat nevoie de un ecran și de aplicații tradiționale pentru că inteligență artificială poate executa toate operațiunile sale fără a fi nevoie de un touchscreen.

Conform acelorași surse Altman și Ive caută să obțină o finanțare de aproximativ 1 miliard de dolari pentru acest proiect, deci este vorba, în mod sigur, de un dispozitiv sofisticat. Nu este clar câtă implicare va avea OpenAI, dar botul său ChatGPT va fi cel mai probabil utilizat pe noul dispozitiv.

Acest lucru nu a venit complet din senin pentru că în septembrie, publicația Financial Times a raportat că Altman și Ive erau "în discuții" pentru a obține finanțare pentru un nou proiect de la SoftBank, o companie japoneză de investiții.

SoftBank deține o participație în compania de procesoare Arm, care ar putea fi contactată pentru a furniza componente pentru hardware. Toate acestea sunt însă, deocamdată, speculații.

În ianuarie, Sam Altman a fost văzut în timp ce vizita o fabrică de cipuri Samsung, așa că toate indiciile arată că plănuiește ceva în ceea ce privește crearea unui hardware.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...


pixel