China alimentează "războiul" de pe piața auto globală. Mai multe subvenții pentru marile companii din domeniu
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Byd / Sursa: flickr.com
Byd / Sursa: flickr.com
China promite să-i ajute pe producătorii locali de vehicule electrice (EV) să facă față restricțiilor comerciale internaționale și să construiască lanțuri de aprovizionare în străinătate,.

Această măsură ar încuraja efortul de expansiune globală ale acestei industrii, în contextul unei presiuni protecționiste tot mai mari în Europa, Statele Unite și alte zone de pe glob, informează CNN.

Miercuri, Ministerul Comerțului din China a publicat un document semnat la sfârșitul anului trecut de nouă agenții guvernamentale, inclusiv Ministerul Afacerilor Externe și banca centrală, prin care se angajează să sprijine producătorii chinezi de vehicule electrice în demersul lor.

Printre cele 18 măsuri prezentate în document, agențiile vor ajuta companiile chineze să "răspundă în mod activ" la restricțiile comerciale externe.

"Avem nevoie de urmărirea în timp util a politicilor și reglementărilor legate de accesul pe piață, protecția mediului, protecția datelor, protecția proprietății intelectuale, precum și de compilarea și emiterea de orientări comerciale specifice fiecărei țări", se arată în document.

De asemenea, acesta a încurajat companiile chineze de vehicule electrice să coopereze cu producătorii străini în domeniul tehnologiei și să construiască lanțuri de aprovizionare care pot aduce beneficii de ambele părți.

Producătorii chinezi de vehicule electrice iau cu asalt lumea, chiar dacă sunt în mare parte excluși de pe piețe cheie precum Statele Unite. Mașinile lor, care sunt mai ieftine decât modelele construite în altă parte, au pătruns în Europa, Australia și Asia de Sud-Est.

Anul trecut, firmele chineze au livrat peste 1,2 milioane de vehicule cu energie nouă în toată lumea, cu 77% mai mult decât în 2022, potrivit datelor Asociației Producătorilor Auto din China.

Acest lucru a ajutat China să depășească Japonia ca principal exportator mondial de vehicule pentru prima dată, potrivit datelor grupurilor industriale. În 2023, China a exportat un total de 4,91 milioane de vehicule, depășind cele 4,42 milioane ale Japoniei, au arătat cifrele CAAM.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel