China anunță măsuri pentru susținerea Bursei
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Scăderea survine după trei zile consecutive de creștere
Scăderea survine după trei zile consecutive de creștere
Organul de reglementare a Bursei chineze a anunțat măsuri de susținere a pieței, cu scopul declarat de a spulbera temerile investitorilor, neliniștiți de revenirea la volatilitate, scrie Reuters.

Într-un comunicat, Comisia de reglementare a valorilor mobiliare (CSRC, China Securities Regulatory Commission) promite că va încuraja cumpărarea de acțiuni, operațiunile de fuziuni și achiziții de către firmele cotate.

Instituția a adăugat că va ameliora lichiditatea, va reduce interferențele inutile din tranzacțiile cu valori și va încerca să creeze condiții de echitate pentru toți investitorii. CSRC promite, de asemeneae, să direcționeze mai mult capital pe termen lung pe piețe.

Acest anunț a permis indicilor bursieri chinezi să se orienteze spre creștere, după o deschidere în scădere, in linie cu trendul descendent de luni. La închiderea cotațiilor de marți, indicele CSI300 a avansat cu 1,26%, iar compozitul Shanghai a progresat cu 1,06%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel