China are nevoie de un ”colac de salvare”. Care este soluția
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Autoritățile de la Beijing au o strategie
Autoritățile de la Beijing au o strategie
China și-a sporit rezervele de aur în luna martie, anunțând că, pentru a patra lună consecutiv, a efectuat achiziții de metal galben într-un context complex, marcat, pe de o parte, de încetinirea economiei, iar pe de alta, de războiul comercial cu Statele Unite. 

Potrivit datelor oficiale ale Băncii centrale (PBOC), luna trecută rezervele de aur ale Chinei au atins 60,62 milioane uncii, echivalentul a 1.885,6 tone, ceea ce înseamnă un plus de 11,2 tone față de februarie.

De altfel, începând din decembrie 2018, statului chinez a cumpărat 42,9 tone de aur. Printre altele, Beijing a achiziționat, anul acesta, mai mult aur decât în perioada 2016-2018.

Citește și Câți bani are China puși deoparte. De opt ori PIB-ul României

Chiar dacă, în clasamentul mondial, se află mult în spatele Statelor Unite, care dețincu 8.133,5 tone de aur, fiind lider absolut la această categorie, China își consolidează rezerva de metal galben pe fondul incertitudinilor legate de evoluția economiei naționale, dar și a conflictului comercial cu Washingtonul.

Merită menționat că, timp de șase ani, China nu a dezvăluit volumul rezervelor ei de aur. În urmă cu patru ani însă, la mijlocul anului 2015, Banca centrală a statului asiatic a anunțat un salt de 57% a acestor rezerve, la 1.657,82 tone.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel