China. Ciobanul erou, care a salvat șase alergători de la îngheț. FOTO
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
„Vreau să spun cât de recunoscător sunt omului care m-a salvat”, a scris alergătorul, Zhang Xiaotao, pe rețeaua de socializare Weibo.
„Vreau să spun cât de recunoscător sunt omului care m-a salvat”, a scris alergătorul, Zhang Xiaotao, pe rețeaua de socializare Weibo.
Un păstor din China a devenit marţi erou pe reţelele de socializare după ce a salvat vieţile a şase participanţi la un ultramaraton într-o zonă montană, în timpul căruia 21 de atleţi şi-au pierdut sâmbătă viaţa din cauza condiţiilor meteorologice extreme.

Cei 172 de atleţi care au luat sâmbătă startul la o cursă ultra-fond pe o distanţă de 100 de kilometri, menţinută de organizatori, în ciuda alertelor Biroului meteorologic din provincia Gansu (nord-vest), au fost surprinşi pe traseu de grindină, ploaie îngheţată, vânturi violente şi temperaturi în mare parte negative, relatează Agerpres.

Pe reţeaua de socializare chineză Weibo, internauţii l-au elogiat pe Zhu Keming, un păstor a cărui prezenţă de spirit în momentul maxim al furtunii a fost relatată de presa chineză.

„Vreau să spun cât de recunoscător sunt omului care m-a salvat”, a scris alergătorul, Zhang Xiaotao, pe rețeaua de socializare Weibo.

Citește și: După vaccinul chinezec și rusesc, va exista și cel turcesc

Sâmbătă la prânz, Zhu se afla cu turma la păscut, când condiţiile meteorologice s-au degradat brusc, forţându-l să caute adăpost într-o grotă unde existau de obicei stocuri de îmbrăcăminte şi alimente pentru cazuri de urgenţă.

În această grotă a adăpostit un prim alergător, care suferea de crampe, încălzindu-i mâinile şi picioarele în jurul focului.

Înştiinţat de alţi patru alergători care au venit să se refugieze în grota sa, ciobanul a înfruntat elementele naturii pentru a veni în ajutorul unui al şaselea alergător.

Deşi acţiunile sale sunt văzute ca eroice, Zhu a declarat pentru presa chineză că este ''o persoană obişnuită, care a făcut ceva obişnuit'', regretând că nu i-a putut salva pe ceilalţi alergători decedaţi de hipotermie.

''Erau doi bărbaţi care şi-au pierdut viaţa, iar eu nu am putut face nimic pentru ei (...) şi îmi pare extrem de rău'', a mai spus acesta.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...


pixel