China condamnă noile reguli impuse de americani asupra cipurilor dedicate inteligenței artificiale
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Cipuri
Cipuri
China se împotrivește deciziei Statelor Unite cu privire la noile restricții din piața de cipuri destinate tehnologiei AI, a declarat miercuri Ministerul Afacerilor Externe al Chinei, după ce administrația Biden a publicat noi măsuri pentru a limita și mai mult accesul Beijingului la tehnologii de vârf.

"Astfel de restricții impuse în scopuri politice încalcă principiile economiei de piață și concurența loială", a declarat ministerul în răspuns la întrebările Reuters.

SUA au afirmat că nu doresc să blocheze dezvoltarea economică a Chinei, iar China speră că SUA vor respecta acest lucru în loc să spună un lucru și să facă altul, a adăugat ministerul.

Marți, Washington a anunțat că intenționează să oprească livrările de cipuri dedicate inteligenței artificiale avansate proiectate de Nvidia și alții producători către China.

De asemenea, au restricționat un număr mai mare de modele de cipuri avansate și instrumente pentru fabricarea acestora către mai multe țări, inclusiv Iran și Rusia, și au inclus pe această lista producătorii chinezi de cipuri Moore Threads și Biren.

Indicele chinez pentru semiconductori CSI a scăzut cu 1,4% miercuri, în timp ce indicele STAR Chip a pierdut 1,2%.

Un indice care urmărește companiile chineze de inteligență artificială (AI) a închis în scădere cu 1,8%, după ce a atins un minimul ultimelor nouă luni.

Yang Wang, un analist senior la Counterpoint, a declarat că se așteaptă la o perturbare limitată a industriei chineze de AI, dat fiind că mulți se pregăteau pentru restricții și au acumulat stocuri de cipuri. Cu toate acestea, impactul ar putea fi mai semnificativ pe termen mediu și lung și ar putea duce la creșterea decalajului dintre China și competitorii globali în domeniul AI în anii următori, a adăugat el.

În timp ce Nvidia nu va putea vinde anumite cipuri AI Chinei, noile reguli vor împiedica, de asemenea, utilizarea tehnologiei de vârf pentru fabricarea cipurilor proiectate de doi dintre cei mai capabili rivali, Biren și Moore Threads, startup-uri chineze bine finanțate create de foști angajați Nvidia.

Producătorul chinez Biren a declarat marți că evaluează impactul posibil asupra companiei și va apela la guvernul SUA să reexamineze decizia. Moore Threads a spus că comunică cu toate părțile implicate și evaluează impactul.

Citește și: SUA limitează exporturile către China de cipuri dedicate inteligenței artificiale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel