China critică Statele Unite: ”Este împotriva vremurilor noastre"
Autor: Delia Gheață | 17 feb 2022, 21:37
Ce anume nemulțumește Beijingul
Ce anume nemulțumește Beijingul
Ocupată cu Jocurile Olimpice, China s-a abținut să reacționeze la ceea ce se întâmplă în estul Europei. Iată însă că, în contexul în care Rusia anunță retragerea trupelor sale de la granița cu Ucraina, iar Occidentul susține că, dimpotrivă, Moscova aduce alte mii de soldați, Beijingul a considerat că este momentul să iasă la rampă.

Prin urmare, China a acuzat SUA, dar fără să le numească direct, că alimentează tensiunile legate de Ucraina, la originea căreia s-ar afla - potrivit Beijingului - extinderea NATO, "ceea ce este împotriva vremurilor noastre".

"China apreciază că toate părţile implicate ar trebui să lase raţiunea să le conducă şi să tindă spre o reglementare politică, abţinându-se de la orice act de natură să exacerbeze tensiunile sau să alimenteze criza", a declarat ambasadorul chinez la ONU, Zhang Jun.

"Nimic nu se întâmplă fără motiv. Extinderea NATO este o problemă care nu poate fi omisă din tensiunile legate de Ucraina. Extinderea constantă a Alianţei Nord-Atlantice, în siajul Războiului Rece, este împotriva vremurilor noastre, de a şti să păstrăm securitatea comună", a adăugat diplomatul chinez.

În opinia lui, "securitatea regională nu poate fi garantată prin extinderea unui bloc militar. Aceasta este valabil atât pentru Europa, cât şi pentru alte regiuni din lume".

Citește și Marea Britanie avertizează: Occidentul intră într-o competiţie ACUTĂ cu Rusia

Citește și SUA avertizează: Sancţiunile împotriva Rusiei ar afecta întreaga lume

Și tot la ONU, șeful diplomaţiei americane Antony Blinken a cerut Rusiei "să renunţe la calea războiului", descriind scenariul unui atac asupra Ucrainei drept iminent. "Mă aflu aici nu pentru a începe un război, ci pentru a preveni unul", a spus el la Consiliul de Securitate la New York

"Guvernul rus poate anunţa astăzi" că "Rusia nu va invada Ucraina, să o spună clar, să o spună deschis întregii luni, şi apoi să o demonstreze retrăgându-şi soldaţii, tancurile şi avioanele în cazărmi şi hangare şi trimiţându-şi diplomaţii la masa negocierilor", a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Ora de iarnă 2022: Când se schimbă, de fapt, ora în acest an

Trecerea la ora de iarnă 2022 ar putea fi ultima,...

Bani pentru polițiști. S-au schimbat datele problemei

Este un termen care a fost prelungit, până acum, de trei...

Codul muncii. Se introduc noi tipuri de contracte de muncă

Codul muncii se modifică și apar noi tipuri de contracte...

Nivelul de radiații din România. Anunțul făcut de CNCAN

Măsurătorile efectuate în România confirmă valori...

Crossuri externe