China forează un puț adânc de 10.000 m. Care este scopul acestei strădanii
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
China forează un puț adânc de 10.000 de metri
China forează un puț adânc de 10.000 de metri
Oamenii de știință chinezi au început să foreze un puț care va avea adâncimea de 10.000 de metri în scoarța terestră, în timp ce a doua cea mai mare economie a lumii explorează noi frontiere deasupra și sub suprafața planetei.

Forajul pentru ceea ce va fi cel mai adânc puț de foraj din China a început marți în regiunea Xinjiang, bogată în petrol, potrivit agenției oficiale de știri Xinhua. 

Potrivit raportului, puțul îngust în pământ va pătrunde în peste 10 straturi continentale, sau straturi de rocă, și va ajunge la sistemul cretacic din scoarța terestră, care prezintă roci care au o vechime de 145 de milioane de ani.

"Dificultatea de construcție a proiectului de foraj poate fi comparată cu un camion mare care circulă pe două cabluri subțiri de oțel", a declarat pentru Xinhua Sun Jinsheng, om de știință la Academia Chineză de Inginerie.

Proiectul va furniza date despre structura internă a Pământului, testând în același timp tehnologiile de foraj de mare adâncime, potrivit China National Petroleum Corp. care conduce proiectul.

Se așteaptă ca forajul să dureze 457 de zile.

Președintele Xi Jinping a cerut un progres mai mare în explorarea Pământului la mare adâncime într-un discurs adresat unora dintre cei mai importanți oameni de știință ai națiunii în 2021. Astfel de lucrări pot identifica resursele minerale și energetice și pot ajuta la evaluarea riscurilor de dezastre de mediu, cum ar fi cutremurele și erupțiile vulcanice.

Cea mai adâncă gaură făcută de om pe Pământ este în continuare cea din Rusia de la Kola Superdeep Borehole, care are a ajuns la o adâncime de 12.262 de metri în 1989, după 20 de ani de foraj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel