China testează prima mașină cu tehnologie Maglev Video
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Tehnologia Maglev ar putea fi utilizată pentru autoturisme
Tehnologia Maglev ar putea fi utilizată pentru autoturisme
O maşină de 2,8 tone a rulat plutind la 35 de milimetri deasupra carosabilului în timpul unor teste ale tehnologiei Maglev (levitaţie electromagnetică) pentru autovehicule, desfăşurate în weekend pe o autostradă din provincia Jiangsu din estul Chinei, informează agenţia Xinhua.

Dezvoltată de Universitatea Southwest Jiaotong din Chengdu, maşina a fost realizată prin modificarea unui autovehicul tradiţional.

Maşina a fost dotată cu o reţea de magneţi permanenţi pentru levitaţie, iar pe carosabil a fost montată o şină conductoare care a permis maşinii să plutească.

Dezvoltarea vehiculelor Maglev va reprezenta o prioritate, a declarat Deng Zigang, profesor în cadrul universităţii din Chengdu, care şi-a exprimat speranţa că această tehnologie va contribui la reducerea consumului de energie şi la creşterea autonomiei maşinilor în viitor.

Un alt test rutier, de data aceasta la o viteză de 200 km/h, a fost efectuat în aceeaşi zi.

În total, opt maşini, inclusiv cinci vehicule pe bază de energie regenerabilă, au fost testate pe o porţiune de 7,9 kilometri a autostrăzii, la o viteză maximă care s-a apropiat de 230 km/h.

Testele au fost desfăşurate de autorităţile provinciale în domeniul transportului şi au avut ca scop studierea proiectării drumurilor şi a măsurilor de siguranţă pentru deplasarea autovehiculeleor la viteze mari, notează Xinhua. 

 

Citește și: Adio încărcare gratuită a mașinilor electrice. Alimentarea lor va deveni mai scumpă decât benzina

Visul de a avea un vehicul pentru care combustibilul nu ne costă aproape nimic este pe ducă iar cei care acum vor o mașină electrică se gândesc de două ori dacă să o cumpere sau nu.

Dacă până acum șoferii mașinilor electrice treceau nepăsători pe lângă pompele de benzină fără să le pese de explozia prețurilor combustibililor fosili, acum, că prețul energiei electrice a explodat, aceștia se gândesc cu îngrijorare la ceea ce va urma.

Cei mai îngrijorați șoferi de mașini electrice din Europa par a fi germanii după ce Kaufland și Lidl, care oferea încărcare gratuită pentru astfel de autovehicule, acum acest lucru nu se mai întâmplă, scrie Der Spiegel.

Compania care deține cele două lanțuri de magazine a decis să ofere astfel de servicii numai contra cost astfel că la unele stații de încărcare un kilowatt oră costă 89 de eurocenți.

Nu este prea ieftin nici pentru cei care își încarcă mașinile acasă deoarece prețul a urcat exponențial și pentru consumatorii casnici.

Britanicii se tem și ei că de la 1 octombrie încărcarea unor vehicule electrice va costa mai mult decât plinul unei mașini pe benzină sau chiar motorină.

Costul de încărcare a unei mașini electrice la domiciliu va crește semnificativ de la 1 octombrie. scrie https://www.which.co.uk/ Încărcarea unor mașini electrice va fi atât de scumpă încât va fi mai ieftin să alimentezi un model echivalent cu motorină sau benzină. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Tesla propune o nouă mașină-minune. Cât mai repede posibil

Și ce dacă rezultatele financiare pe primul trimestru al...

Boeing va plăti în avans pentru a-și menține producția

Producătorul american de avioane Boeing va plăti un...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel