China nu se lasă. A construit propria ei masină a viitorului
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Baidu promite că, pe viitor, această mașină va deveni, practic, un robot
Baidu promite că, pe viitor, această mașină va deveni, practic, un robot
Cum adică, alții da și China, nu? Exclus. Zis și făcut. Corporația chineză Baidu a prezentat mașina electrică a viitorului.

Potrivit publicației South China Morning Post, evenimentul a avut loc la conferința Baidu World 2021. Autoturismul, care este un hibrid între robot și mașină, este controlată de inteligență artificială (AI). „Pe viitor, automobilul va fi, de fapt, echivalentul unui robot”, a spus CEO-ul Baidu, Robin Li.

Dispozitivul reprezintă un vehicul cu două locuri, uși retractabile, un mare display curbat în habitaclu și un panou de comandă. Tehnologia AI utilizează controlul vocal pentru a analiza și prezice comenzile conducătorului auto. Mașina corespunde celui de-al cincilea nivel de autonomie, adică mișcarea sa nu implică participarea umană.

Li a mai menționat că prototipul mașinii robot este echipat cu scaune speciale, care sunt denumite în mod convențional scaune cu gravitație zero (Zero-gravity seats). Ele sunt astfel concepute, încât pasagerii mașinii să simtă efectul gravitației cât mai puțin posibil.

Citește și Fondul lui George Soros a vândut acțiuni chineze. Explicații

Potrivit șefului Baidu, pentru dezvoltarea aceste mașini electrice cu inteligență artificială corporația pe care o conduce a avut nevoie de opt ani. 

Merită amintit că, în iunie, Baidu și compania chineză de automobile BAIC Group au anunțat că intenționează să lanseze un serviciu comercial de taxi robotizat în următorii trei ani. Baidu vede acest lucru ca pe o oportunitate de a-și diversifica structura de venituri bazată pe publicitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel