Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
Asociațiile, care au emis declarații similare în scurt timp una după alta, nu au oferit detalii privind motivele pentru care cipurile americane ar fi nesigure sau de încredere redusă.
Aceste organizații reprezintă unele dintre cele mai mari industrii din China, inclusiv telecomunicații, economia digitală, industria auto și semiconductori, având în total 6.400 de companii membre.
Recomandările lor ar putea afecta giganții americani producători de cipuri, precum Nvidia, AMD și Intel, care, în ciuda controalelor la export, continuă să își comercializeze produsele pe piața chineză.
Această poziție ar putea, de asemenea, intensifica tensiunile comerciale dintre cele două națiuni, în contextul revenirii lui Donald Trump la Casa Albă în calitate de președinte ales.
Societatea de Internet din China a îndemnat companiile locale să analizeze cu atenție înainte de a achiziționa cipuri americane și să caute să extindă cooperarea cu producători de cipuri din alte țări și regiuni decât Statele Unite, potrivit unei postări pe contul său oficial de WeChat.
De asemenea, a încurajat companiile locale să utilizeze „proactiv” cipuri produse atât de întreprinderi chineze, cât și de firme străine care operează în China.
Societatea a adăugat că restricțiile la export impuse de SUA au cauzat „daune substanțiale” sănătății și dezvoltării industriei internetului din China.
Asociația Chineză a Întreprinderilor de Comunicații a afirmat că nu mai consideră produsele americane de tip cipuri ca fiind sigure sau de încredere și că guvernul chinez ar trebui să investigheze securitatea lanțului de aprovizionare pentru infrastructura critică de informații a țării.
Avertismentele au fost emise după ce Statele Unite au lansat luni a treia rundă de restricții în trei ani asupra industriei chineze de semiconductori, limitând exporturile către 140 de companii, inclusiv către producătorul de echipamente pentru cipuri Naura Technology Group.
Aceste declarații reiau poziția Chinei față de compania americană de cipuri de memorie Micron, care a fost supusă unei revizuiri de securitate anul trecut, la scurt timp după ce SUA au impus controale la exportul tehnologiei de fabricare a cipurilor către China.
Ulterior, China a interzis Micron să vândă cipuri către industriile interne cheie, afectând un procent mic, dar semnificativ, din veniturile sale totale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...