Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
În următoarele trei decenii, a doua cea mai mare economie a lumii va fi una dintre singurele țări care va marca o crestere a locurilor de muncă industriale, în condițiile în care tendința globală va fi descendentă. Studiul a fost realizat pe proiecțiile a 59 de țări reprezentând mai mult de 75% din PIB-ul global.
Fără revenire în economiile avansate
După pandemia de coronavirus, marile economii occidentale au înțeles că dependența lor de producția chineză reprezintă un risc pentru lanțurile lor de aprovizionare. Dificultățile legate de redresare au determinat UE și Statele Unite să implementeze o strategie de „reducere a riscurilor industriale” față de China.
Această strategie urmărește în special să readucă acasă, adică în țările în cauză, sau țările considerate apropiate din punct de vedere politic, o parte din unitățile de producție considerată strategică desfășurate până acum în China. Statele Unite vor, de asemenea, să limiteze capacitățile chinezești în producția de tehnologii avansate, precum microprocesoarele necesare dezvoltării inteligenței artificiale (AI), pentru a rămâne cu un pas înainte în acest domeniu. Dar această abordare nu ar trebui să-și găsească ecou în privința locurilor de muncă, subliniază autorii studiului.
Nicio revoluție industrială pentru țările sărace
La celălalt capăt al spectrului economic, este puțin probabil ca țările mai sărace să înregistreze o creștere semnificativă a ponderii ocupării forței de muncă industriale. Aceasta ar trebui să rămână stabilă în următorii treizeci de ani, cu mai puțin de 8% din populația activă în trei decenii.
De fapt, aceste țări vor trece de la o economie preponderent agricolă la o economie de servicii fără a experimenta cu adevărat vreo tranziție prin dezvoltarea industriei lor, așa cum s-a observat în țările occidentale sau în special în China și Japonia.
„Acest lucru nu înseamnă, totuși, că aceste țări nu vor reuși să iasă din sărăcie”, a avertizat Ranil Dissanayake, unul dintre autorii studiului, citat într-un comunicat de presă. „Dar a ști cum să profităm de aceasta va necesita să facem alegerile corecte de politică și eforturi concertate”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...
Termenele de livrare care ar putea determina...
Cel mai bogat om din lume, devenit mâna dreaptă a...