Sistemul este menit să împingă China către obiectivul de neutralitate a emisiilor de carbon, potrivit unui plan emis de Ministerul Ecologiei și Mediului și de alte organisme guvernamentale, conform Reuters.
Beijingul își propune să lanseze standarde de calculare a amprentei de carbon pentru aproximativ 100 de produse industriale până în 2027 și să crească acest număr la 200 până în 2030.
Va fi acordată prioritate publicării standardelor de calcul pentru produse precum cărbunele, oțelul, gazele naturale, aluminiul, bateriile cu litiu și vehiculele cu energie nouă.
China intenționează să extindă comerțul cu produse a căror producție degajă în aer cele mai mari cantități de carbon, anume oțelul și cimentul și să prevină impactul mecanismului european (CBAM), care va impune taxe la importurile cu emisii ridicate de carbon.
Oficialii chinezi și-au exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că CBAM penalizează în mod nedrept exportatorii chinezi și nu ia în considerare pe deplin eforturile depuse de China pentru a reduce emisiile.
În planul anunțat miercuri se arată că Beijingul va acorda o atenție deosebită politicilor comerciale legate de carbon din întreaga lume, va construi încrederea reciprocă și va promova alinierea internațională a standardelor privind amprenta de carbon.
De asemenea, documentul arată că administrațiile locale vor fi îndemnate să dezvolte programe pilot și noi politici care ar putea încuraja întreprinderile și persoanele fizice să cumpere produse mai puțin poluante.
Săptămâna trecută, China a publicat un plan separat de reducere a emisiilor de dioxid de carbon ale industriilor cheie, prin creșterea eficienței în toate domeniile, de la producția de oțel la transporturi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Creşterea cotei generale de...
Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...
Premierul Ilie Bolojan a...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
România se pregătește pentru un...
Joi, de la ora 12.00, în...
Achizițiile publice și...
Prețul cuprului urcă la un...
Banca britanică HSBC a revizuit...
Aproape 40% dintre angajații...
Ministerul Finanțelor lansează...
Creşterea taxelor fără o...
Criza e reală, cifrele nu mai...
Curs valutar BNR, 2 iulie 2025.
Protest spontan al angajaţilor Consiliului Concurenţei,...
Românii au cheltuit anul trecut...
ANAF a transmis o informare...
Asociaţia Română a Magazinelor...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
Bugetarii ar trebui să...
Cifre oficiale de la INS...