Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
"Comerţul online creşte şi acesta este un lucru bun, pentru că generează concurenţă, ceea ce înseamnă preţuri mai mici. Încă nu este atât de dezvoltat comerţul online la noi ca în alte ţări din Uniunea Europeană. Eu sunt convins că acest segment va creşte în continuare şi este un lucru bun pentru ţara noastră", a spus Chiriţoiu.
Potrivit acestuia, Consiliul Concurenţei face parte dintr-un grup de lucru înfiinţat de Ministerul Mediului de Afaceri în care se lucrează la o nouă legislaţie în sectorul comerţului, care ar trebui să regleze şi problemele legate de promoţii.
În grupul de lucru sunt divergenţe între comerţul online şi cel tradiţional, a menţionat el.
Întrebat dacă Black Friday este o campanie folosită de comercianţi pentru a păcăli consumatorii, Chiriţoiu a răspuns: "Recomandarea noastră către industrie, către comercianţii online, este să-şi facă ei ordine în casa proprie, pentru că, dacă îşi compromit imaginea, asta îi va afecta pe toţi".
"Este interesul lor comun să aibă un cod de conduită şi înţeleg că se lucrează la un astfel de cod, care să spună cum trebuie să te comporţi şi ce este corect să anunţi despre promoţii, ce nu este corect şi să dea încredere consumatorilor, pentru că altfel se poate crea o imagine greşită care să-i afecteze pe toţi", a adăugat el.
În luna mai, Consiliul Concurenţei a dat publicităţii un raport potrivit căruia comercianţii online nu respectă legislaţia în timpul campaniilor de reduceri, acesta fiind un comportament generalizat.
Consiliul Concurenţei a remarcat faptul că preţul la care se aplică reducerea (preţul de referinţă, care apare "tăiat") afişat de comercianţii online era mai mare decât nivelul prevăzut de lege pentru aproximativ 80% din produsele monitorizate. În plus, la 20% din cazuri, preţurile erau chiar mai mari decât în mod obişnuit.
Astfel, magazinele au indus consumatorilor percepţia eronată că produsele sunt mai ieftine în timpul promoţiilor.
Vânzările realizate în cadrul principalei campanii promoţionale Black Friday au ajuns, în anul 2017, la aproximativ 200 de milioane de euro (circa 900 de milioane de lei), reprezentând aproximativ 7% din vânzările realizate în tot anul trecut.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...