Arieratele bugetului general consolidat au scăzut la 520 milioane de lei
Arieratele bugetului general...
Preşedintele Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde, a propus ca Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe (ESMA) să primească noi prerogative, astfel încât să devină echivalentul regional al Autorităţii de reglementare a pieţelor financiare americane (Securities & Exchange Commission, SEC), transmite Bloomberg.
Supervizarea pieţelor de capital "rămâne în mare parte la nivel naţional", a spus Lagarde într-o conferinţă. Dar o agenţie europeană cu "un mandat extins care să includă supervizarea directă" ar putea ajuta la rezolvarea acestei probleme, a explicat fostul ministru francez.
Lacune
Uniunea Europeană vrea legături mai strânse între pieţele financiare ale statelor membre şi să facă mai uşor pentru investitori să aloce capital pentru a finanţa economia regiunii. Chiar dacă Autoritatea Europeană pentru Valori Mobiliare şi Pieţe, care are sediul la Paris, a stimulat implementarea anumitor proiecte, inclusiv a Directivei privind pieţele instrumentelor financiare (MiFID II), ea nu are însă puterea de respectare a regulilor pe care o au alte entităţi europene, cum este cazul de exemplu cu divizia de supervizare bancară din cadrul BCE.
Provocări
În discursul său, Christine Lagarde a citat provocările ridicate de deglobalizare, evoluţii demografice şi decarbonizare şi a comparat nevoile de finanţare cu investiţiile făcute în secolul 18 în reţeaua de căi ferate din SUA, investiţii care au depăşit capacitatea de creditare a băncilor americane. Făcând o altă comparaţie cu istoria SUA, Lagarde a spus că înfiinţarea Securities & Exchange Commission în anii 1930 "a jucat un rol crucial în contracararea eforturilor statelor pentru a fragmenta pieţele de obligaţiuni".
Manual unic
De asemenea, UE va avea nevoie şi de "un manual unic" pentru pieţele sale financiare, a precizat Christine Lagarde. Acest lucru combinat cu un organism unificat de supervizare "asta ar împuternici entităţile private să îşi extindă ambiţiile în urmărirea unor investiţii private cu ritm ridicat de creştere".
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
Se dorește verificarea...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Oficial BCE: „Am putea ajunge la acest nivel în câteva...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...
Ursula von der Leyen merge luni la Kiev, iar Emmanuel...
SUA apără acordul propus de...
O decizie dificilă pentru...
Președintele argentinian Javier...
Care este țara europeană care plătește abonamentul...
Guvernul s-a decis în privința...
Despre ultimele decizii ale președintelui Trump, despre...
Rating susţinut de apartenenţa...
Cum poți obține 500 de lei de...
Un avertisment adresat în...
Ministrul Finanțelor se află la...
Declinul social-democraților...
Portofoliul Berkshire Hathaway,...
SUA reacționează la taxele...
Reciclarea textilelor,...
Pe de altă parte, Bitpanda, a...
Rețea extinsă de conducte...