Cifra de afaceri în comerțul cu amănuntul, în creștere ușoară la alimente și tutun
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut atât ca serie brută cu 2,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 2,8%.

În luna septembrie 2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a scăzut faţă de luna precedentă ca serie brută cu 3,9% şi a crescut ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,1%, se spune într-un comunicat al INS trimis redacției DCBusiness.

În perioada 1.I-30.IX.2018, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de perioada 1.I-30.IX.2017 atât ca serie brută cu 5,2% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 6,0%.

Septembrie 2018  comparativ cu august 2018

 Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna septembrie 2018, comparativ cu luna precedentă, a scăzut pe ansamblu cu 3,9%, datorită scăderilor  din vânzările  de produse  alimentare, băuturi şi tutun (-6,7%) şi  vânzările  de  produse  nealimentare (-3,8%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a crescut cu 0,2%. 

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2018, comparativ cu luna  precedentă a crescut pe ansamblu cu 1,1%, ca urmare a creșterilor din comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,6%). Vânzările de  produse nealimentare au scăzut cu 0,7%. Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au rămas neschimbate.

Septembrie 2018  comparativ cu septembrie 2017

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna septembrie 2018, comparativ cu luna septembrie 2017 a înregistrat o creştere cu 2,3% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,5%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+1,9%) şi la vânzările de produse nealimentare (+0,6%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna septembrie 2018, comparativ cu luna septembrie 2017 a înregistrat o creştere cu 2,8% datorită creşterilor înregistrate la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+4,8%), comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,5%) şi la vânzările de produse nealimentare (+1,8%).

Perioada 1.I-30.IX.2018  comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2017

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1.I-30.IX.2018, comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2017 a înregistrat o creştere cu 5,2% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,5%), vânzărilor de produse nealimentare (+6,1%) şi comerţului cu amănuntul alcarburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,0%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioada 1.I-30.IX.2018, comparativ cu perioada 1.I-30.IX.2017, a înregistrat o creştere cu 6,0% datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+7,1%), vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,0%) şi comerţului cu amănuntul alcarburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+2,9%).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Statele Unite creează o „centură de baterii”

În copilărie, Devante Cuthbertson era convins că, într-o...

Norvegia deschide noi zone pentru explorări petroliere

Norvegia oferă 37 de noi blocuri pentru explorări...

Coșmarul celor de la Boeing continuă: Accident cu 11 răniți

Incidentul produs în noaptea de 8 spre 9 mai a dus la...

Mitsubishi, condamnată să plătească un miliard de dolari

Producătorul auto japonez Mitsubishi Motors, aliat al...

Xiaomi pregătește trei noi modele de telefoane

Potrivit informațiilor de presă se pare că noile modele...

Noi tensiuni între SUA și China în sectorul tehnologiei

Printre licențele revocate se numără și cele care...


pixel