Cinci investiții în valoare de 100 de milioane de lei într-o mică localitate din Mureș
Autor: Matei Ion
Data actualizării:
Data publicării:
Simon Istvan, primarul localității Sânpaul
Simon Istvan, primarul localității Sânpaul
Primarul comunei Sânpaul, Simon Istvan, a anunţat, miercuri, că, după investiţia româno-ungară de peste 15 milioane de lei într-o fabrică de nutreţuri combinate, inaugurată recent, în localitate urmează să fie realizate alte cinci investiţii în valoare totală de peste 100 milioane de lei, care vor crea peste de 500 de locuri de muncă. 

"În strategia de dezvoltare ne-am gândit că este nevoie de o zonă industrială nouă care să fie lângă aeroport, avem şi cale ferată, avem acces la E60 şi viitoarea autostradă, unde avem aproape utilităţile. În primul rând, trebuia să dezvoltăm utilităţile, să le aducem până la marginea domeniului ca investitorii să se poată racorda. Aici avem 80 de hectare zonă industrială prevăzută în Planul Urbanistic Zonal. Sperăm ca, în următorii ani, aceste 80 de hectare să devină al doilea parc industrial (parcul industrial existent, construit prin fonduri de preaderare de către Consiliul Judeţean Mureş, este în mare parte pe teritoriul acestei comune - n.r.). Pe lângă ultima investiţie, a UBM, în valoare de 15 milioane de euro, aici vom mai construi încă 5 fabrici, valoarea lor totală va fi de peste 100 milioane de euro şi vor crea peste 500 de locuri de muncă", a declarat, pentru AGERPRES, Simon Istvan. 

Primarul a spus că la Sânpaul urmează să fie construit un abator, o staţie de biomasă, unde se vor produce între 4 şi 5 MW de energie electrică, care va intra în parcul de investiţii care se va face aici. Acesta a spus că inclusiv firma care construieşte aceste fabrici intenţionează să mute la Sânpaul punctul de lucru din Ungaria. 

"Suntem în discuţii avansate şi cu o firmă din Germania, o voi anunţa la momentul oportun. Pot doar să spun că din cele 80 de hectare cât avem în acest parc industrial, deja 36 de hectare sunt achiziţionate", a mai precizat edilul. 

Simon Istvan a subliniat că secretul unui proiect industrial reuşit este ca investitorul să aibă încredere, să simtă că primăria este un partener, în rest administraţia publică locală trebuie doar să încurajeze investiţiile, să creeze condiţii şi apoi să încaseze impozitele de la firmele care vin în comună. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Boom-ul inteligenței artificiale nu se dezminte. Analiză

La bursă, acțiunile din sectorul inteligenței...

Cinébébé, o companie UNICĂ în Europa și extrem de prețioasă

Realizarea de filme cu nou-născuți este strict...

Ceasul de 10.000 de euro care a făcut furori la Cannes

La deschiderea Festivalului de Film de la Cannes,...

Câți bugetari numără România. Numărul lor a scăzut

Numărul lor a scăzut în februarie și, iată, s-a mai...

Care sunt cele mai mari companii listate la bursa olandeză

Printre multele altele, Țările de Jos sunt cunoscute...

Schimbări pe WhatsApp: Ce se va întâmpla în luna iunie

Care sunt surprizele lunii iunie. Un detaliu: multă...

Incendiile care au aprins prețul petrolului

Cursul petrolului a încheiat în creștere ultima sesiune...

De ce cumpără SUA milioane de barili de petrol. Analiză

Procedând ca atare, Statele Unite rezolvă, practic, două...

Vânzarea terenurilor extravilane. Se schimbă regulile

A fost depusă la Senat o propunere legislativă pentru...

Şomajul rămâne la un nivel îngrijorător în Franţa

Veştile nu sunt bune pentru cea de-a doua mare economie...


pixel