Cine câștigă cursa, un Bugatti Chiron sau Tesla S Plaid? Video
Autor: Matei Ion
Data publicării:
Bugatti Chiron și Tesla S Plaid
Bugatti Chiron și Tesla S Plaid
Mașinile electrice fascinează prin unele dintre performanțele lor uimitoare față de mașinile cu motoare termice.

Deoarece motoarele electrice pot furniza cantități imense de putere la orice viteză, rapiditatea demarajului care era rezervată celor mai râvnite Porsche, Ferrari și Lamborghini este acum disponibilă și la vehicule precum Tesla, Kia și BMW de toate formele și dimensiunile.

Această tendință bizară a fost perfect încapsulată într-un videoclip recent postat pe YouTube de Carwow.

În filmarea Carwow se confruntă o Tesla S, Model S Plaid cu patru uși și pachet cu modul Track opțional, cu Bugatti Chiron Super Sport, un supercar de milioane de dolari de la o marcă sinonimă cu performanțe de nivel mondial.

Spre dezamăgirea fanilor mașinilor electrice, Bugatti a ieșit învingător. Așa cum și trebuie. Dar rezultatele au fost mai strânse decât v-ați fi așteptat - mai ales având în vedere că Model S vă va costa doar puțin peste 100.000 de dolari. Spun "doar" pentru că Chiron Super Sport costă cel puțin 4 milioane de dolari.

Prezentarea concurenților

Model S Plaid oferă 1.020 cai putere de la trei motoare.

Chiron are un motor cu 16 cilindri, cu patru turbocompresoare, care produce 1.600 de cai putere. O versiune modificată a lui Chiron, Super Sport 300+, deține titlul de cea mai rapidă mașină de serie din lume, atingând o viteză maximă de 490 km/h.

În primul test, o cursă de accelerare pe un sfert de milă, Tesla a condus o bună bucată de drum - datorită cuplului disponibil instantaneu de care am menționat mai devreme. Dar, când Tesla a început să dea semne de oboseală la viteze mari, Bugatti abia se încălzea. Chiron a depășit Tesla și a câștigat la limită, ambele mașini terminând cursa în 9,6 secunde.

Povestea a fost similară în următoarea confruntare directă, o cursă de 800 de metri care a început la 80 km/h. Tesla s-a distanțat mai repede la început, dar la viteze mari, nu se compară cu Bugatti, care a trecut de la 120 la 210 km/h fără niciun efort notabil.

Cursa o puteți vedea mai jos:


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Mircea Coșea: BNR a ajuns un alergător singur de cursă lungă

Banca Națională a României a transmis luni, 13 aprilie,...

INS vine cu o veste bună privind rata inflației

Cele mai recente cifre publicate de INS privind rata...

Biden scoate artileria grea împotriva importurilor din China

Administrația Biden a anunțat o serie de măsuri pentru a...

Belgienii se înghesuie să-și vândă aurul. Explicații

Sunt date anunțate de magazinul de vânzări online...

Claude, concurent al ChatGPT, a ajuns în Europa

Anthropic a anunțat, în noaptea de luni spre marți,...


pixel