Cine sunt cei mai mari fani ai mașinilor electrice
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Norvegia stimulează vânzările de mașini electrice
Norvegia stimulează vânzările de mașini electrice
Ponderea cea mai mare a mașinilor electrice în vânzările de autoturisme noi s-a înregistrat, în 2018, în Norvegia. Aproape o treime din dintre mașinile vândute a fost vehicule exclusiv electrice, norvegienii depășindu-și propriul record de anul trecut.

Norvegia și-a impus ca până în 2025, vânzarea mașinilor cu benzină sau motorină să fie interzisă. Pentru stimularea comercializării de vehicule nepoluante, Norvegia a introdus scutiri masive de taxe, iar utilizarea staţiilor de încărcare şi parcările din centrul oraşelor sunt gratuite, transmite Reuters.

Potrivit datelor oferite de Federaţia Rutieră Norvegiană (NRF), ponderea autovehiculelor electrice a crescut spectaculos astfel că acestea au reprezentat anul trecut 31,2% din totalul înmatriculărilor noi, de la 20,8% în 2017, şi doar 5,5% în 2013. 

"Este un pas mic spre îndeplinirea obiectivului din 2025", a afirmat Oeyvind Solberg Thorsen, şeful NRF. 

Citește și:

Cât de poluante sunt maşinile nepoluante

În schimb, vânzările de maşini noi pe piaţa norvegiană au scăzut cu 6,8% în 2018, la 147.929 unităţi, faţă de avansul înregistrat în ultimii ani, arată datele NRF. Anul trecut, cea mai bine vândută maşină în Norvegia a fost noul modelul îmbunătăţit Leaf al producătorului nipon Nissan. 

Livrările de vehicule pur electrice au urcat cu 40% anul trecut, la 46.092 unităţi, în timp ce vânzările de maşini diesel au scăzut cu 28%, iar cele pe benzină cu 17%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Motorina continuă să fie mult mai ieftină decât benzina

Până acum câțiva ani, motorina era mai ieftină decât...

Care sunt autovehiculele pentru care nu se datorează impozit

În anumite situații legea prevede că nu proprietarii...

Rusia intenționează să reia exporturile de benzină

Rusia intenționează să ridice interdicția privind...


pixel