Cine sunt grupările de ucigași plătiți de Putin care vor să spargă blocada ucraineană
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Șeful cecenilor, mesaj pentru Elon Musk: Ilona, nu te pune cu Putin! / Foto: Instagram
Șeful cecenilor, mesaj pentru Elon Musk: Ilona, nu te pune cu Putin! / Foto: Instagram
În cea de a doua săptămâna a asaltului desfășurat de Rusia în Ucraina, ofensiva lui Vladimir Putin pare să se clatine.

După ce liderul de la Kremlin nu a reușit să cucerească peste noapte Ucraina, acesta schimbă tactica și trimite unități speciale de asasini - grupări de ucigași brutali - care acum ar trebui să reușească cucerirea Ucrainei.

Cecenii

Una dintre grupări vine din Cecenia. Și anume Garda Națională Rusă din Cecenia, care este renumită pentru brutalitatea și lipsa totală de milă. Soldații de elită ai lui  Ramzan Kadîrov au fost trimiși cu miile la Kiev prin Belarus. Ei dirijează acum asaltul capitalei și al suburbiilor sale și ar trebui să lichideze blocada Kievului cât mai repede posibil.

În videoclipurile de propagandă rusească, islamiștii jură că vor să scape Ucraina de "naționaliști", avansând prin noi orașe făcând paradă cu vehiculele lor de înaltă tehnologie și încheind multe dintre aparițiile lor video cu exclamația "Allah akhbar" - Dumnezeu este mare. Cei mai mulți dintre ei vorbesc cecenă, iar propaganda de stat rusă le subtitrează videoclipurile în limba rusă, notează Bild.

PMC Wagner

În același timp, Putin se bazează din ce în ce mai mult pe armata sa privată "PMC Wagner" care se află în estul țării . După zile întregi în care nu au reușit să depășească frontul ucrainean din Donbass, pseudo-"separatiștii" din autoproclamatele Republici Populare Donețk și Lugansk avansează acum cu sprijinul masiv al mercenarilor Wagner și al forțelor aeriene rusești.

Citește și: Bărbații peste 35 de ani SCAPĂ de încorporarea obligatorie, spune avocatul Toni Neacșu

Se spune că luptătorii ruși "Wagner" luptă, de asemenea, alături de armata rusă la sediul orașului Mariupol. Aproape o jumătate de milion de ucraineni sunt bombardați aici și ținuți ostatici în oraș.

Încă dinaintea începerii invaziei rusești, "Wagner" își retrăsese mercenarii din numeroase țări africane pentru a putea sprijini invazia rusă în Ucraina.

OMON

Nu în ultimul rând, conducerea Rusiei trimite tot mai mulți membri ai "OMON", un grup de bătăuși violenți și brutali care aparțin al Ministerului rus de Interne. Videoclipurile îi arată cum se deplasează cu autobuzele și cu transporturile de prizonieri atât spre Ucraina, cât și prin părțile ocupate ale țării.

Cei de la OMON nu sunt apți pentru lupta împotriva soldaților ucraineni, dar sunt utili pentru reprimarea brutală a nesupunerii civile ucrainene în teritoriile ocupate. Prin urmare, observatorii presupun că ei urmează să fie desfășurați aici pentru ca armata lui Putin să se poată retrage de acolo și să reia lupta împotriva armatei ucrainene în altă parte.

În același timp, Putin continuă să folosească forțele sale de operațiuni speciale, OMON, și pentru a înăbuși protestele rușilor curajoși de acasă care dezaprobă războiul său din Ucraina.

Cu fundamentaliștii islamiștii ceceni, mercenari Wagner și bătăuși OMON, Putin lasă cele mai periculoase unități speciale ale sale să facă ravagii în Ucraina în funcție de abilitățile lor speciale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel