Cine vor fi primii vaccinați. SUA au strategia
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Fiecare țară ar trebui să aibă o strategie clară privind cine vor fi primii vaccinați
Fiecare țară ar trebui să aibă o strategie clară privind cine vor fi primii vaccinați
Este de așteptat ca numărul dozelor de vaccin anti-covid să fie limitat, în primele luni după ce vor fi aprobate, acesta fiind și motivul pentru care toate guvernele ar trebui să aibă strategii clare în legătură cu cine vor fi primii vaccinați.

Academiile Naționale de Științe, Inginerie și Medicină din SUA au elaborat un ghid care va ajuta oficialii din domeniul sănătății din SUA să elaboreze un plan final de distribuire a vaccinului, odată ce acesta va fi disponibil.

Recomandările împart populația în patru grupuri, cu scopul de a viza atât persoanele cu risc crescut la virus, cât și cu riscul de răspândire.

Primul grup include angajații din domeniul sănătății de primă linie și primii care răspund, urmat de persoane cu condiții de sănătate care îi pun în pericol, precum și de adulți mai în vârstă care trăiesc în aceeași locuință cu multe alte persoane. Grupul include aproximativ 15% din populația SUA, potrivit raportului.

Coronavirus. SUA: altă variantă pentru vaccinul anti-covid

„Lucrătorii din domeniul asistenței medicale de primă linie sunt deosebit de importanți în combaterea și prevenirea pandemiei ”, potrivit raportului citat de Bloomberg. „Vaccinarea acestor persoane nu numai că le permite să ofere aceste servicii, dar reduce și riscul ca aceștia să răspândească infecția pe măsură ce lucrează în spitale, în clinici de îngrijire medicală, îngrijire la domiciliu și case de bătrâni sau să chiar să ducă boala în propriile case“.

Grupul doi include lucrători esențiali, profesori și personalul din școli, persoane aflate în închisori sau adăposturi pentru oameni fără locuință și persoane cu condiții de risc moderat, precum și persoane în vârstă care nu fac parte din grupul unu. Alături de primul grup, această a doua fază ar acoperi până la 50% din populația SUA, potrivit documentului.

Al treilea grup include adulți tineri și copii și alți lucrători din industriile cheie cu risc de expunere. Odată ce al treilea grup devine eligibil, aproximativ 85% până la 95% din populația SUA ar trebui să fie acoperită. Al patrulea grup include toți ceilalți din SUA care nu au primit vaccinul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.


pixel