Ciolacu: De acum încolo, Guvernul va folosi un singur brand, respectiv Dacia. Așa e normal!
Autor: Oana Pavelescu
Data actualizării:
Data publicării:
Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a început, miercuri, o vizită de lucru la uzina Automobile Dacia din Mioveni.

Marcel Ciolacu a declarat după vizita la Dacia Mioveni că: ”Eu nu am fost impresionat de ceea ce am văzut. De nivelul de tehnologie, de nivelul de organizare și nu poți decât să feliciți și managementul și concernul Renault pentru continuarea investiției pe această platformă industrială”.

Premierul a mai spus că: ”Aproape 12.500 de oameni care lucrează în schimburi pe această platformă industrială. Alte 1.500 de companii au de lucru prin comenzile date de la Dacia. Vorbim de 150.000 de oameni de această dată, și vorbim de comenzi de 2,2 miliarde de euro. Este unul din motoarele economice ale României. 10 la sută din exportul României este asigurat de Dacia. Astăzi, cu mândrie am aflat că am reușit să îi batem și pe italieni la ei acasă, nu la fotbal, ci la mașini vândute pe teritoriul Italiei”.

Șeful Guvernului a mai adăugat că a făcut un drive test cu noul model de Duster și că: ”Cum ar spune ar fi spus fiul meu acum câțiva ani, este bestială și o să profit de această ocazie să fac un anunț foarte clar. Din acest moment, Guvernul României și primul ministru al României va folosi un singur brand, respectiv Dacia. Brandul Guvernului României trebuie să fie principalul producător de autoturisme. Mașina mea, ca și prim ministru din acest moment va fi Dacia Duster. Cred că așa este corect în orice stat democratic și în orice economie. Cum în Franța mașina guvernului și mașina autorităților este Renault în România mașina autorităților și a primului ministru trebuie să fie Duster-ul”.

Prim-ministrul Ciolacu a mai declarat că: ”A fost o adevărată plăcere să descopăr că întregul design, concepția și sistemul electronic sunt creația talentelor românești. Această platformă industrială primește o investiție semnificativă în dezvoltare, semănând astfel cu un viitor promițător. Într-adevăr, avem atât trecut, cât și prezent, dar mai ales, avem un viitor. Aș dori să adresez sincere mulțumiri autorităților locale pentru implicarea lor. Nu doar eu spun acest lucru, ci și conducerea Daciei și a acestei platforme, care au apreciat prezența și implicarea lor directă în acest proces. Este un moment de mândrie să vezi colaborarea strânsă dintre sectorul economic și autoritățile, creând împreună viitorul. Această colaborare nu doar promovează dezvoltarea economică, ci și îmbunătățește nivelul de trai al întregii zone”.

Șeful Executivului a mai adăugat că: ”Aș dori să exprim recunoștința noastră față de eforturile depuse de dezvoltatori și autoritățile locale. Am făcut o promisiune fermă prin intermediul șefului Cancelariei primului ministru, Mihai Ghigea. Începând de acum, vom forma o echipă de lucru care să colaboreze atât cu echipa locală, cât și cu cea de la Craiova, în același domeniu de activitate. Scopul nostru este de a elimina toate obstacolele legislative și birocratice care, în mod obișnuit, generează costuri suplimentare în mediul de afaceri. În această industrie, orice întârziere sau întrerupere costă bani, iar statul trebuie să fie alături de investitori pentru a elimina acești factori. Vă mulțumesc din inimă pentru privilegiul de a fi aici astăzi. Este cu adevărat valoros”, a conchis premierul Marcel Ciolacu..

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel