Trei declarații fiscale obligatorii trebuie transmise până la finalul lunii
Contribuabilii trebuie să...
Marcel Ciolacu a declarat că: "Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pentru pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală și cele pentru combaterea evaziunii. Voi prezenta mandatul meu în Parlament pentru a promova reformele și justiția socială."
Asumarea responsabilității Guvernului în fața Parlamentului înseamnă că legile legate de măsurile fiscale și reducerile cheltuielilor bugetare vor fi adoptate fără a fi supuse dezbaterilor. După ce prim-ministrul își asumă aceste măsuri în fața Parlamentului, membrii senatului și deputaților care se opun pot depune o moțiune de cenzură în termen de 3 zile. Dacă moțiunea trece, Guvernul va cădea, dar dacă este respinsă, legile vor fi adoptate, iar Guvernul își va continua activitatea.
Marcel Ciolacu a mai afirmat că: "Miliarde de euro ajung în buzunarele unor șmecheri sau sunt risipite în instituții care se calcă pe picioare în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale și școli. (...) Nu voi ceda un milimetru, indiferent de presiuni."
Partenerii de coaliție ai partidului social-democrat au afirmat că nu sunt îngrijorați și sunt convinși că Guvernul va trece de proba din Parlament.
Ionuț Stroe, purtător de cuvânt al Partidului Național Liberal, a declarat: "Această decizie este cunoscută, a fost acceptată la nivelul conducerii coaliției și cel mai probabil va primi susținere în Parlament la începutul sesiunii parlamentare... Nu există îngrijorări cu privire la adoptarea acestor reforme în Parlament."
Reprezentanții Uniunii Salvați România au menționat că aceasta este o oportunitate de a testa majoritatea coaliției din Parlament și sunt pregătiți să depună o moțiune de cenzură împotriva Guvernului.
Conform unor surse, facilitățile fiscale pentru angajații din domeniul IT, agricultură și construcții vor fi eliminate începând cu 1 octombrie. În același timp, impozitul de 1% va fi aplicat pentru microîntreprinderi până la un prag de 60 de mii de euro și de 3% pentru veniturile cuprinse între 60 de mii și 500 de mii de euro.
De asemenea, în toamnă, salariul minim va crește la 3.300 de lei, iar în sectorul construcțiilor va ajunge la 4.500 de lei.
Săptămâna viitoare, prim-ministrul va călători la Bruxelles pentru a discuta cu președinta Comisiei Europene în legătură cu revizuirea țintei deficitului bugetar. Se preconizează că aceasta va crește de la 4,4% din PIB la 5,5%, pentru a evita pierderea fondurilor europene de către România.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Contribuabilii trebuie să...
Analistul economic Cristian...
Pierderile sunt de ambele părți...
România a pierdut titlul de țară cu cea mai mare...
Comisia de muncă din Senat...
Camera Deputaților urmează să...
Berkshire Hathaway, compania legendarului investitor...
Janusz Bugajski, Senior Fellow...
Uniunea Europeană lansează un...
Parlamentul României analizează...
O analiză a Deutsche Bank.
Senatul dezbate un proiect de...
Rețeaua de comunicații Starlink, deținută de miliardarul...
OPEP și aliații săi se confruntă cu o dilemă delicată:...
Producătorul american de medicamente deschide un centru...
Într-o mișcare strategică complexă, Starlink a devenit...
Guvernul României urmează să...
Fabricanții europeni trimit în...
Anunțul vine după ce fondatorul...
Despre examenul scris pe care ar urma să-l susțină...
Arieratele bugetului general...
Conform sondajelor la ieșirea de la urne, CDU/CSU au...
România, în fruntea producției...
Favoriți în sondaje,...
După o serie impresionantă de...
Litiul, cobaltul și nichelul...
Autoritățile din Grecia monitorizează situația seismică
Angajații federali obligați să...