Cîțu spune că economia duduie, dar UITĂ să arate toate datele. Alexandru Nazare atrage atenția
Autor: DCBusiness Team | 18 oct, 12:49
Premierul interimar Florin Cîțu a prezintă doar datele economice care îi convin și ”uită” să ne dezvăluie întregul tablou. Alexandru Nazare face o scurtă analiză a situației economice în care se află România și remarcă nivelul redus al investițiilor.  

În opinia fostului ministru al finanțelor, guvernul este foarte aproape să rateze ținta de investiții.

”O simpla analiză asupra situației investițiilor in 2021 contrazice declarațiile triumfaliste ale premierului.

Guvernul Cîțu are toate șansele să rateze ținta de investiții pentru anul in curs, pe fondul instabilității politice, valului 4 si dinamicii preturilor in energie.

Ținta de investiții pentru 2021 era de 61.9 mld, ajustata 69.7 mld. la rectificare. Septembrie 2021 reprezinta 48,8% din total an rectificat, in timp ce in septembrie 2020 a fost 56%.

G Ad:

In execuția aferenta lunii august investițiile ajunseseră la 30.2 mld., iar in proiecția pentru septembrie am avea 3.5-4 mld, cumulat la 9 luni aproximativ 34 mld, ceea ce înseamnă un rest de 35.7 mld. pentru ultimele trei luni, deci o medie de 11.9 mld. pe luna. Media ultimelor 8 luni a fost de 3.75 mld. Pentru a egala măcar ținta de investiții pentru 2020, ar trebui ca lunar sa ajungem la un 6.3 mld. in ultimele trei luni ale anului.

In actualul context este o provocare și egalarea țintei de investiții pentru 2020, respectiv 53 mld., fără să vorbim de cea stabilită prin ultima rectificare de 69.7 mld. O alertă suplimentară pentru ratarea țintei ar fi decelerarea cheltuielilor de capital pentru luna septembrie 2021, de urmărit la publicarea execuției pe septembrie, la 25 octombrie a.c.”, spune Alexandru Nazare.

Citește și: Compensarea facturilor la gaze și curent ar urma să crească. Se introduce PLAFONAREA

Ştiri Recomandate

Este COD ROŞU! Avertizare de călătorie în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenţionare de...

Horoscop. Decembrie, luna SUCCESULUI pentru aceste zodii

Ultima lună a anului 2021 va fi o perioadă puternică din...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro