Cîţu spune că economia nu a fost administrată optim: Nu arăt cu degetul, dar...

Autor: Mihai Ciobanu
Data publicării:
Zelenski, DISCURS în faţa Parlamentului României. Cîţu a făcut anunţul
Zelenski, DISCURS în faţa Parlamentului României. Cîţu a făcut anunţul
Florin Cîţu, preşedintele PNL  şi al Senatului, a criticat modul în care a fost administrată economia României în ultimele luni.

Eu am prezentat, ca de fiecare dată, sunt trei mari priorități ale guvernului în această perioadă. În primul rând - starea economică. Dacă nu ai o economie sănătoasă, dacă nu gestionezi bine economia, degeaba vrei să ai și alte obiective, pentru că noi le vei putea duce la îndeplinire și se leagă exact de ceea ce facem acum. Deci noi trebuie să ne concentrăm ca economia să fie bine administrată. Eu am spus-o și repet, fără să arăt cu degetul sau să dau vina pe cineva -în primele 2 luni de zile, economia nu a fost foarte bine, a fost administrată suboptimal.

Fără economie puternică, fără resurse de la buget nu putem să gestionăm optim această criză umanitară. Toată lumea se uită la noi, toată Europa, lumea se uită la el să vadă cum gestionăm această criză. Trebuie să facem față și să arătăm că România poate. Dar, repet, se leagă de prima parte. Și a treia, foarte importantă și la care țin foarte mult, este să impunem aceste sancțiuni Rusiei. România trebuie să fie mult mai dură. În acest context, vedem companii din toată lumea care se retrag și pierd miliarde de euro”, a declarat, luni, Florin Cîțu.

 

Ce spune despre Legea offshore

 

Preşedintele Senatului, Florin Cîţu, a subliniat, luni, că legea offshore trebuie să fie în interesul românilor, motiv pentru care trebuie "măsurată de zece ori şi tăiată o singură dată".

"Legea off shore nu este întârziată, pentru că întâi trebuie făcută tranzacţia. Nu vor începe mâine investiţiile. Trebuie să avem o lege offshore bună, în interesul statului român, în interesul românilor. Mai bine măsurăm de zece ori şi tăiem o singură dată, decât să avem legi pe care apoi le modificăm. Vor fi câteva companii care vor pune în aplicare imediat aceste investiţii", a declarat Cîţu, la Senat.

 

Citeşte şi: ROBOR, nouă lovitură pentru români: A ajuns, luni, la un nivel nemaiatins din 2013

 

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a urcat marţi la 4,25% pe an, de la 4,03% pe an vineri, conform informaţiilor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Un nivel mai ridicat al ROBOR a fost consemnat în 6 august 2013 - 4,28% pe an. La începutul lui 2020, indicele ROBOR la 3 luni era 3,19% pe an, iar la începutul anului trecut se situa la 1,98%.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Haier
Bursă / Foto: Freepik
Eoliene și panouri solare / Foto: Freepik
La aproape șanse ani de la deschiderea procedurii de insolvență
Registrul Comertului
Bărbat furios cu un telefon în mână
Decizia tribunalului
Asigurare RCA
Banca Centrală Europeană
Dolari și ruble
Președintele SUA Joe Biden este furios pe saudiți / Foto: Casa Albă
Ministerul Finanțelor
Donald Trump / Foto: Arhiva Casei Albe / Flickr
Bursa de Valori de la București / FOTO: Facebook
Foto: Pexels.com
Bani / FOTO: Freepik
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Muncitor al ELCEN
Știrile dimineții

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...

Un tren trece prin fața unor blocuri / Foto: Arhivă

Ordonanța trenuleț lasă trenurile ”ca-n gară”

Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...

TikTok / Foto: EPA/ERIK S. LESSER / Agerpres
Un tractor ară câmpul / Foto: Freepik

pixel