Claudiu Ceti: Bucureștiul riscă să rămână fără singura groapă de gunoi
Autor: Ciprian Dumitrache
Data actualizării:
Data publicării:
Claudiu Ceti, Președintele Consiliului de Administrație al societăților Salubrizare Sector 5 SA și Infrastructura S5 SA.
Claudiu Ceti, Președintele Consiliului de Administrație al societăților Salubrizare Sector 5 SA și Infrastructura S5 SA.
EXCLUSIV
Claudiu Ceti, Președintele Consiliului de Administrație al societăților Salubrizare Sector 5 SA și Infrastructura S5 SA, a declarat că Bucureștiul riscă să rămână în următorii ani fără groapă de gunoi. Remarca a fost făcută în cadrul dezbaterii “România, în epoca poluării! Soluțiile momentului la problemele de mediu”, organizate de DC News Media Group.

Președintele CA al societăților care se ocupă cu salubritatea în Sectorul 5 a declarat că singura groapă de gunoi a Bucureștiului, care este încă funcțională  este cea gestionată de Eco Sud, administratorul gropii de gunoi de la Vidra, Ilfov.

''Groapa celor de la Eco Sud este singura groapă de gunoi care mai există pe lângă București. În doi-trei ani este posibil să rămânem fără o groapă de gunoi. (...) Ce se va întâmpla când groapa de gunoi a celor de la Eco Sud își va atinge capacitatea?'', a adăugat Claudiu Ceti.

Citește și: Vin banii pentru despagubirea HORECA. Documentele necesare

În opinia Președintelui CA Salubrizare Sector 5 SA și Infrastructura S5 SA, PNRR-ul nu va putea fi utilizat pentru proiecte de tipul gestionării deșeurilor 

''PNRR va fi folositor la tot ce înseamnă eficientizare energetică, dar mai puțin pentru proiecte ce privesc deschiderea de noi locații de depozitare a deșeurilor'', a subliniat Ceti.

Administrațiile locale nu au capacitatea financiară de a susține proiecte care privesc colectarea deșeurilor pe fracții.

UPDATE: Reprezentantul companiei ECO SUD, Roxana Manea, a declarat că groapa de gunoi de la Vidra are încă rezerve de depozitare a deșeurilor pentru încă cel puțin zece ani de acum înainte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel