CNAIR a semnat contractul pentru pasajul Olteniţa. Cine este constructorul
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
6 luni proiectare, 24 luni execuție
6 luni proiectare, 24 luni execuție
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi Itinera SPA au semnat contractul pentru construcţia pasajului Olteniţa, în valoare de 169,5 milioane de euro, fără TVA, potrivit unui comunicat al CNAIR.

Documentul se referă la proiectarea şi execuţiea lucrării de "Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A2 (km 23+600) şi A1 (km 55+520), Lot 1 - Amenajare nod rutier Centura Bucureşti - DN4 (Olteniţa), km 29+500 - km 33+190".

Oferta desemnată câştigătoare a fost cea depusă de Itinera SPA. Valoarea de semnare a contractului este de 169.508.442,60 lei fără T.V.A. Durata contractului este de 150 luni începând de la data atribuirii contractului, din care: 6 luni proiectare, 24 luni execuţie, 120 luni perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare).

Citește și CNAIR. Licitație pentru Centura Bucureşti Nord. Loturile vizate

Amenajarea nodului este denivelată şi presupune construcţia unui sens giratoriu suspendat, care va rezolva toate fluxurile de trafic, inclusiv traficul feroviar din zonă. Traseul amenajării nodului rutier începe la km 29+500 şi se termina la km 33+190 pe centura existent şi include şi sensul giratoriu de la km 35+450.

Nodul rutier va avea o lungime de aproximativ 800 m care se termină cu un sens giratoriu (pe direcţia Bucureşti) şi aproximativ 650 m care se termină cu un sens giratoriu (pe direcţia Olteniţa).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel