CNAIR. Licitație pentru un sector al Variantei de Ocolire a municipiului Iaşi
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Valoarea contractului trece de 125 milioane de lei
Valoarea contractului trece de 125 milioane de lei
Anunţul de participare pentru atribuirea contractului privind proiectarea şi execuţia Variantei de Ocolire a municipiului Iaşi pe sectorul cuprins între kilometri 19+690 (Selgros) şi 26+460 (DN28), cu o valoare estimată de 126,883 milioane de lei, fără TVA, a fost publicat în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP), informează joi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

"A fost postat în sistemul electronic de achiziţii publice (SICAP) anunţul de participare pentru procedura de atribuire licitaţie deschisă, având ca obiect Proiectare şi Execuţie 'Varianta de Ocolire a Municipiului Iaşi - Etapa I - Varianta Sud' Obiect 3 - Varianta trafic greu, Sector km 19+690 (Selgros) - km 26+460 (DN28)'. Valoarea estimată a contractului este de 126.883.000 lei fără TVA", se arată într-un comunicat al CNAIR.

Durata contractului este de 30 luni, din care 6 luni perioada de proiectare (include proiectul pentru autorizaţia de construire) şi 24 luni perioada de execuţie lucrărilor. Data limită de depunere a ofertelor este 19 august 2019, iar proiectul va fi finanţat de la bugetul de stat.

Citește și Ministrul Cuc, ultimatum pentru constructori

"Municipiul Iaşi se constituie într-un nod rutier major al reţelei rutiere naţionale şi, pentru a satisface cerinţele desfăşurării traficului rutier în condiţii de siguranţă şi confort, este necesar ca traficul de tranzit să fie scos din zona urbană a oraşului, în special pe relaţia vest - sud-est, respectiv relaţia de trafic DN24 - DN28. De asemenea, realizarea unor legături de ocolire a oraşului conduce la îmbunătăţirea condiţiilor de mediu din zona arterelor urbane pe care se desfăşoară traficul de tranzit, prin reducerea noxelor, a zgomotului şi o durată de exploatare mai mare a arterelor existente. Obiectivul face parte din strategia CNAIR SA de dezvoltare a infrastructurii rutiere şi îmbunătăţirea circulaţiei pe drumurile publice", precizează Compania de Drumuri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel