Codul rutier devine mai dur cu pietonii
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
O femeie traversează strada uitându-se la telefon
O femeie traversează strada uitându-se la telefon
Codul Rutier ar urma să se modifice substanțial în curând.

O inițiativă legislativă propune modificări semnificative în Codul Rutier, concentrându-se asupra pietonilor care traversează strada cu atenția concentrată asupra telefonului sau cu căștile în urechi. Aceștia ar putea fi sancționați cu amenzi considerabile conform noilor prevederi.

Schimbările propuse în Codul Rutier nu omit nici conducătorii de trotinete, iar opiniile sunt împărțite în ceea ce privește impactul acestui proiect legislativ. Unii susțin că măsura poate contribui la reducerea dependenței de telefonul mobil, în timp ce alții argumentează că sunt capabili să-și păstreze atenția distributivă și să traverseze în siguranță.

Potrivit modificărilor propuse, pietonii care folosesc telefonul, căștile sau camerele foto în timpul traversării străzii riscă amenzi care pot atinge suma de 435 de lei.

O statistică îngrijorătoare arată că în București au avut loc peste 80 de accidente grave implicate pietoni în 2022. În acest an, s-au înregistrat deja 52 de astfel de accidente, soldate cu cinci decese.

Aceste prevederi nu se limitează doar la trecerile de pietoni, ci se aplică și când traversăm liniile de cale ferată, iar regulile sunt valabile și pentru cei care se deplasează cu trotinetele.

Specialiștii avertizează că pietonii, adesea, constituie un factor de risc în trafic atunci când folosesc telefoanele mobile. Sorin Ene, specialist în conducere defensivă, subliniază că unii pietoni traversează fără a se asigura corespunzător.

Propunerea de modificare a Codului Rutier a fost depusă în Senat și urmează să fie supusă votului în Camera Deputaților în vederea promulgării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Salina Praid a fost închisă. Veşti proaste pentru turişti

Veşti proaste pentru cei care plănuiau să viziteze...

Bani de la stat pentru montarea repartitoarelor. Află detalii

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a pus...

CFR modernizează haltele Costineşti Tabără şi Neptun

Veşti bune pentru cei care aleg trenul pentru a ajunge...

Programul Rabla Plus nu are succesul scontat

Sumele neconsumate în Programul "Rabla Plus" pentru...

Premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost împuşcat - Video

Premierul slovac a fost împușcat și a fost dus la spital...


pixel