Cofondatorul Twitter a spus adio! ”A venit timpul să mă retrag” VIDEO
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
Sunt trist, dar în acelaşi timp fericit, a spus miliardarul american
Sunt trist, dar în acelaşi timp fericit, a spus miliardarul american
Jack Dorsey şi-a anunţat luni retragerea din fruntea companiei Twitter pe care a fondat-o în 2006, lăsându-l în locul său pe actualul director tehnologic Parag Agrawal, transmit agenţiile internaţionale de presă.

Dorsey, care a mai plecat de la Twitter în 2008, pentru a reveni în 2011 şi a redeveni director executiv în 2015, este şi fondator şi director al companiei de servicii financiare Square.

"După aproape 16 ani în care am jucat un rol în compania noastră, de la cofondator la CEO (...), am decis că în sfârşit a venit timpul să mă retrag", a scris Dorsey într-un mesaj adresat angajaţilor, asigurând totodată că "a fost propria" sa decizie, deşi nu a fost una uşoară.

"Sunt trist, dar în acelaşi timp fericit. Nu multe companii ajung la acest nivel şi nu mulţi fondatori aleg companiile în defavoarea propriului ego", a adăugat Dorsey, într-o vizibilă aluzie la Mark Zuckerberg, fondatorul şi încă liderul Facebook (Meta), potrivit France Presse.

Dorsey s-a aflat mai multă vreme sub presiune din partea lui investitorului miliardar Paul Singer de a demisiona de la conducerea Twitter, menţionează dpa.

Citește și Miliardarul care mănâncă o dată pe zi. Și nu e glumă

Citește și Fondatorul unei rețele sociale de top nu are computer

Twitter, la fel ca alte platforme sociale, a fost criticată în legătură cu moderarea conţinuturilor considerate nocive, inclusiv gestionarea ştirilor false şi a postărilor rasiste şi a altor mesaje abuzive. Criticii pledează pentru o reglementare mai strictă a acestui sector şi creşterea responsabilizării directorilor acestor companii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ce salarii și pensii au eurodeputații

Luna viitoare românii vor merge la  urne pentru a-și...

De ce aurora boreală este pericolul suprem în era electrică

În acest sfârșit de săptămână a avut loc cea mai...

Proiect energetic important în județul Vaslui

Un alt proiect-gigant de producţie a energiei electrice...

Noi schimbări pe WhatsApp. Noutățile momentului

”Un WhatsApp tot timpul împrospătat, simplu și...


pixel