Deficit record în România, în contrast cu trendul european
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Oferta de ceasuri rare precum Rolex Daytona sau Patek Nautilus 5711A "este acum mult mai mare", susţine platforma de tranzacţionare online a ceasurilor de lux Chrono24.
Recenta prăbuşire a valorii criptomonedelor "a avut un impact direct asupra preţului ceasurilor de lux oferite de mărci precum Rolex şi Patek Philippe", susţine Chrono24, o platformă cu sediul în Karlsruhe, Germania, şi care oferă la vânzare peste o jumătate de milion de ceasuri pe site-ul său de Internet.
De exemplu, preţul unui ceas Patek Philippe Nautilus 5711A, care în magazin se vinde pentru aproximativ 35.000 de dolari, a urcat în primul trimestru până la 240.000 de dolari, iar acum se vinde pentru aproximativ 190.000 de dolari, potrivit Chrono24.
Această scădere de preţuri pentru cele mai căutate modele de ceasuri de lux este o ultimă dovadă că piaţa second-hand a ceasurilor de lux, care odată înregistra o creştere explozivă, începe să piardă din elan. Creşterea valorii criptomonedelor a creat o nouă clasă de cumpărători de produse de lux, ducând la creşteri de preţuri fără precedent pentru modelele oferite de mărci precum Rolex, Audemars Piguet şi Patek. Însă acum, după ce multe monede digitale s-au prăbuşit, consumatorii s-au îndreptat în direcţia opusă şi au început să vândă ceasuri de lux.
Directorul general de la Chrono24, Tim Stracke, spune că renunţarea la anumit modele de ceasuri duce la o consolidare a preţurilor. În acelaşi timp, Tim Stracke subliniază că volumul tranzacţiilor pe platforma online Chrono24, care acţionează ca intermediar între dealeri sau vânzători privaţi şi cumpărători, a înregistrat o creştere de peste 50% în prima jumătate a acestui an.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deficitul bugetar al României crește, contrar tendinței...
Bursele și moneda Chinei sub...
Cifre oficiale de la INS despre producţia de cărbune a...
Revolut lansează o nouă...
Dolarul crește ușor pe fondul...
Agenția Națională de...
Alegerea lui Donald Trump în...
Statele Unite vor impune taxe...
România a primit un semnal...
Presa din Coreea de Nord a relatat despre ceremonia de...
Rusia a capturat două dintre...
Comisia Europeană a lansat, pe...
Astăzi vă aducem în prim-plan o selecție a celor mai...
Bitcoin crește pe fondul...
Novo Nordisk, compania daneză...
Nou-alesul președinte al...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Sindicatul Funcţionarilor...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...