Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Biroul Național de Statistică al Chinei a anunțat că indicele Purchasing Managers a coborât la 49,4 în decembrie, sub pragul de 50 de puncte care delimitează creșterea de restrângerea activității industriale. Semnele apăruseră încă din noiembrie când creșterea producției industriale a fost cea mai mică din ultimii trei ani, iar câștigurile companiile din acest sector au scăzut pentru prima dată în trei ani, transmite Reuters.
Numărul noilor comenzi este în scădere și pe plan intern, după ce comenzile externe au scăzut șapte luni la rând, în condițiile încetinirii creșterii economice la nivel global și a războiului comercial cu Statele Unite care este deocamdată un conflict înghețat temporar.
Până acum, cele mai afectate au fost agricultura americană și industria chineză, îndeosebi cea auto. ”Sunt multe comenzi externe pe termen scurt primite de fabricile chinezești din cauza prudenței persistente legate de incertitudinile comerciale. Perspectiva exporturilor pe termen mediu și lung nu este foarte optimistă”, a declarat Nie Wen, economis la Hwabao Trust din Shanghai.
Citește și:
Noile planuri ale Chinei. De cine depinde viitorul țării
În paralel, devine evidentă și prudența consumatorilor. Vânzările de automobile au scăzut pentru prima dată din 1990, iar capacitatea producătorilor din industria auto este utilizată doar în proporție de 56%. În plus, și creșterea în comerțul online a încetinit.
Autoritățile de la Beijing cred că va fi atins totuși nivelul previzionat al creșterii economice, de 6,5%. Pe de altă parte, Banca Mondială estimează că în 2019 creșterea va de 6,2%, cea mai redusă din ultimii 30 de ani.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...