Urmărește dezbaterea live

Comisia Europeană a REZERVAT 300 de milioane de doze de VACCIN
Autor: Antonia Popescu
Data actualizării:
Data publicării:
Comisia Europeană a REZERVAT 300 de milioane de doze de VACCIN
Comisia Europeană a REZERVAT 300 de milioane de doze de VACCIN
Comisia Europeană a anunţat vineri că a rezervat în numele celor 27 state membre 300 de milioane de doze din vaccinul împotriva COVID-19 în pregătire la laboratorul francez Sanofi, relatează AFP.

Executivul european continuă şi "discuţiile intensive" cu alţi fabricanţi de vaccinuri, a precizat acesta într-un comunicat.

Potrivit Bruxellesului, "contractul avut în vedere cu Sanofi ar furniza tuturor statelor membre o opţiune pentru cumpărarea vaccinului". Discuţiile între Comisie şi laborator au permis instituirea unui cadru pentru achiziţionarea a 300 de milioane de doze, dacă un vaccin "sigur şi eficient" este dezvoltat.

ASIGURĂRILE care acoperă riscurile asociate pandemiei de COVID-19

"Deşi nu ştim astăzi ce vaccin va fi cel mai eficient în cele din urmă, Europa investeşte într-un portofoliu diversificat de vaccinuri promiţătoare, bazate pe diferite tipuri de tehnologii. Asta ne sporeşte şansele de a obţine rapid un remediu eficient împotriva virusului", a explicat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Cu câteva ore înainte de anunţul european, Sanofi şi laboratorul britanic GSK au anunţat că vor primi până la 2,1 miliarde de dolari din partea SUA pentru dezvoltarea potenţialului lor vaccin anti-COVID-19, după ce au fost selecţionaţi pentru a le furniza 100 de milioane de doze americanilor.

Guvernul francez a salutat anunţul Comisiei Europene, care "va permite fiecărui stat membru al Uniunii Europene să comande vaccinul în condiţii avantajoase, odată ce acesta va aduce suficiente dovezi privind eficienţa sa şi lipsa efectelor secundare".

La jumătatea lunii iunie, Comisia Europeană a publicat o strategie privind vaccinurile. Acest plan de acţiune prevede semnarea "de contracte de achiziţie anticipate" cu producătorii de vaccinuri, finanţate prin instrumentul de ajutor de urgenţă (circa 2,4 miliarde de euro), instituit în timpul crizei. Obiectivul este de "a asigura o producţie suficientă de vaccinuri în UE" şi "o aprovizionare suficientă a statelor membre".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...

China, campioană a energiilor regenerabile

Anul 2023 a stabilit un nou record în privința...


pixel