Comisia Europeană aprobă fonduri pentru proiecte de cloud computing, destinate companiilor
Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Tehnologie avansată
Tehnologie avansată
Companiile din Uniunea Europeană vor putea dispune de servicii de cloud computing, în urma unor mari investiții în această direcție.

Comisia Europeană a aprobat marți un ajutor financiar de până la 1,2 miliarde de euro pentru un proiect european de cloud computing, în încercarea de a stimula implicarea întreprinderilor din UE într-un domeniu stăpânit de companiile americane.

Proiectul, denumit IPCEI Next Generation Cloud Infrastructure and Services (IPCEI CIS), a fost confirmat în unanimitate de șapte state ale Uniunii Europene, și anume: Franța, Germania, Ungaria, Italia, Olanda, Polonia, Spania și Ungaria.

Aceste țări vor furniza o finanțare publică de până la 1,2 miliarde de euro, care, la rândul lor, ar trebui să deblocheze investiții private de 1,4 miliarde de euro, a precizat Comisia Europeană.

Proiectele importante de interes european comun (IPCEI) sunt concepute pentru a reuni cercetarea, finanțele și mediul de afaceri pentru a stimula creșterea economică și competitivitatea UE și pentru a impulsiona tranziția ecologică și digitală a acesteia.

Anterior, UE aprobase șase IPCEI în domeniul bateriilor, al hidrogenului, al microelectronicii și al tehnologiilor de comunicare.

La proiectul european privind tehnologia cloud participă 19 întreprinderi, printre care companiile franceze Atos și Orange, Deutsche Telekom, Telecom Italia și Telefonica España.

Cloud computing-ul este un serviciu care pune la disponibilitate companiilor resurse ale unui sistemului informatic, în special capacități de stocare a datelor și a puterii de calcul, fără o gestionare directă din partea utilizatorului. Aceste date sunt stocate în centre de date într-o locație diferită de cea a utilizatorului final.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel