Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
Temu să furnizeze date suplimentare și informații despre măsurile adoptate pentru a reduce riscul distribuirii de produse ilegale, precum și riscurile legate de protecția consumatorilor, sănătatea publică și bunăstarea utilizatorilor, dar și a datelor personale ale utilizatorilor.
Comisia impune și un termen pentru trimiterea informațiilor cerute - 21 octombrie 2024. Pe baza evaluării răspunsurilor primite, Comisia va decide pașii următori, care ar putea include deschiderea oficială a unei proceduri conform articolului 66 din DSA. În conformitate cu articolul 74 (2) din DSA, Comisia poate impune amenzi pentru furnizarea de informații incorecte, incomplete sau înșelătoare ca răspuns la solicitarea trimisă. Dacă Temu nu răspunde, Comisia poate decide impunerea unor plăți periodice cu titlu de penalitate.
Este pentru a doua oară când Bruxelles-ul trimite solicitări scrise acestei platforme de origine chineză, suspectată că nu își respectă obligațiile de protecție a consumtorilor, conform noului regulament pentru serviciile digitale.
Pe 28 iunie, Bruxelles a trimis prima astfel de soliciare cu privire la mijloacele puse în aplicare pentru a permite semnalarea produselor ilegale. Alte cereri au vizat interfețe înșelătoare („dark pattern”) ce permit manipularea comportamentului utilizatorilor, protecția minorilor, transparența sistemelor de recomandare a produselor. La sfârșitul lunii septembrie, șase țări ale Uniunii Europene, printre care Franța și Germania, au cerut Comisiei să sporească presiunile asupra Temu.
Temu a transmis redacției un drept la replică în care se spune că: ”Am primit solicitarea de informații din partea Comisiei Europene și colaborăm pe deplin în această privință. În conformitate cu angajamentul nostru de lungă durată față de respectarea reglementărilor, am luat măsuri suplimentare semnificative de la clasificarea noastră VLOP din 31 mai 2024 și continuăm să ne perfecționăm practicile în cadrul Legii privind serviciile digitale. Siguranța consumatorilor este prioritatea noastră principală și salutăm feedback-ul din partea tuturor părților interesate, în timp ce lucrăm pentru a oferi clienților noștri acces la produse de calitate, la prețuri accesibile”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...