Adio petrol de 80 de dolari/baril! Care sunt noile previziuni de preț
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Temu să furnizeze date suplimentare și informații despre măsurile adoptate pentru a reduce riscul distribuirii de produse ilegale, precum și riscurile legate de protecția consumatorilor, sănătatea publică și bunăstarea utilizatorilor, dar și a datelor personale ale utilizatorilor.
Comisia impune și un termen pentru trimiterea informațiilor cerute - 21 octombrie 2024. Pe baza evaluării răspunsurilor primite, Comisia va decide pașii următori, care ar putea include deschiderea oficială a unei proceduri conform articolului 66 din DSA. În conformitate cu articolul 74 (2) din DSA, Comisia poate impune amenzi pentru furnizarea de informații incorecte, incomplete sau înșelătoare ca răspuns la solicitarea trimisă. Dacă Temu nu răspunde, Comisia poate decide impunerea unor plăți periodice cu titlu de penalitate.
Este pentru a doua oară când Bruxelles-ul trimite solicitări scrise acestei platforme de origine chineză, suspectată că nu își respectă obligațiile de protecție a consumtorilor, conform noului regulament pentru serviciile digitale.
Pe 28 iunie, Bruxelles a trimis prima astfel de soliciare cu privire la mijloacele puse în aplicare pentru a permite semnalarea produselor ilegale. Alte cereri au vizat interfețe înșelătoare („dark pattern”) ce permit manipularea comportamentului utilizatorilor, protecția minorilor, transparența sistemelor de recomandare a produselor. La sfârșitul lunii septembrie, șase țări ale Uniunii Europene, printre care Franța și Germania, au cerut Comisiei să sporească presiunile asupra Temu.
Temu a transmis redacției un drept la replică în care se spune că: ”Am primit solicitarea de informații din partea Comisiei Europene și colaborăm pe deplin în această privință. În conformitate cu angajamentul nostru de lungă durată față de respectarea reglementărilor, am luat măsuri suplimentare semnificative de la clasificarea noastră VLOP din 31 mai 2024 și continuăm să ne perfecționăm practicile în cadrul Legii privind serviciile digitale. Siguranța consumatorilor este prioritatea noastră principală și salutăm feedback-ul din partea tuturor părților interesate, în timp ce lucrăm pentru a oferi clienților noștri acces la produse de calitate, la prețuri accesibile”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Consolidarea fiscală și...
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...
Bursa de la București deschide...
Cursuri gratuite pentru...
Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...
Tarifele lui Trump provoacă...
Camera de Comerț și Industrie a...
Bursa de Valori București...
România lansează apeluri de...