În întrebările adresate investitorilor postate pe site-ul său înaintea Adunării Generale a Acţionarilor de săptămâna viitoare, asigurătorul a precizat că "este la un nivel extrem de solid din punct de vedere operaţional şi financiar, precum şi în ceea ce priveşte capitalul şi guvernanţa".
În ultimele săptămâni, capitalizarea bursieră mai redusă a Generali a alimentat speculaţiile că ar putea deveni o ţintă de preluare, printre companiile interesate fiind amintite AXA (Franţa) sau Zurich Insurance (Elveţia).Un comitet parlamentar pe probleme de securitate a examinat luna trecută structura acţionariatului principalelor grupuri financiare italiene, analizând posibile schimbări la UniCredit şi Generali, au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Pe fondul incertitudinilor provocate de pandemia de coronavirus (COVID-19), acţiunile companiile listate la Bursa de la Milano au scăzut în ultimele săptămâni, sporind temerile că principalele instituţii financiare italiene ar putea fi preluate de firme străine. Aceste îngrijorări au determinat Guvernul să-şi extindă atribuţiile speciale pe care le are în sectoarele considerate strategice - pentru a include băncile şi asigurările.
Generali, al cărui cel mai mare acţionar este grupul financiar milanez Mediobanca, este deţinut în proporţie de 28,5% de un grup de investitori italieni, inclusiv miliardarul Leonardo Del Vecchio, care este şi principalul acţionar al Mediobanca. Generali a reiterat că nu există motive care să pună la îndoială stabilitatea grupului, chiar dacă încă este nesigur impactul epidemiei.
Citește și Izolarea împotriva covid-19. Țări, care au ales alte soluții
Luna aceasta, Generali a confirmat că va plăti dividende pentru rezultatele de anul trecut, datorită unei poziţii puternice de capital, dar le va împărţi în două tranşe, pe fondul incertitudinile provocate de pandemie. Anunţul vine după ce Autoritatea Europeană de Supervizare a Asigurărilor şi Pensiilor Ocupaţionale (EIOPA) a anunţat că firmele de asigurare şi de reasigurare din Uniunea Europeană ar trebui să suspende temporar plata dividendelor şi răscumpărările de acţiuni, să ia în considerare amânarea bonusurilor şi să asigure continuitatea serviciilor în timpul pandemiei.
Generali, prezent şi în România, este unul dintre cei mai mari furnizori globali de asigurări şi management al activelor. Înfiinţat în 1831, este prezent în 50 de ţări, cu un venit total din prime de peste 69,7 miliarde de euro în 2019. Cu aproape 72.000 de angajaţi care deservesc 61 de milioane de clienţi, grupul deţine o poziţie de top în Europa şi o prezenţă în creştere în Asia şi America Latină.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...