Elena Mateescu: Anul agricol 2024–2025, printre cei mai secetoși din ultimul secol
România riscă să încheie anul...
Eni vrea astfel să obţină expertiză în sectorul energiei eoliene offshore şi să-şi reducă cu 80% emisiile de gaze cu efect de seră până în 2050.
Eni a cumpărat 10% din proiect de la compania britanică de utilităţi SSE şi 10% de la grupul petrolier norvegian Equinor. După finalizarea tranzacţiei, la începutul anului viitor, SSE şi Equinor vor deţine fiecare 40% în proiectul Dogger Bank iar Eni restul de 20%.
Realizarea proiectului Dogger Bank din largul coastei de nord-est a Angliei, a cărui finalizare este prevăzută pentru anul 2026, va ajuta companiile să-şi îndeplinească obiectivele climatice. Marea Britanie este deja cea mai mare piaţă globală pentru energia eoliană offshore şi până în 2030 vrea să ajungă la o capacitate de 40 GW, de la 10 GW în prezent.
Luna trecută, SSE şi Equinor au anunţat că investesc şase miliarde de lire sterline (8,03 miliarde de dolari) pentru a construi primele două etape ale proiectului Dogger Bank. Realizarea proiectului, a cărui finalizare este prevăzută pentru anul 2026, va ajuta cele două companii să-şi îndeplinească obiectivele climatice, au informat joi SSE şi Equinor.
Citește și Prețul cuprului este la MAXIMUL ultimilor șapte ani
Prima etapă a proiectului ar urma să-şi înceapă operaţiunile în 2023, iar a doua aproximativ peste un an. Fiecare etapă va genera aproximativ 6 TWh de electricitate anual. A treia etapă ar urma să fie finalizată până în 2026. Până atunci, Dogger Bank va produce suficientă electricitate pentru aprovizionarea cu energie electrică a unui număr de şase milioane de locuinţe în fiecare an, au informat SSE şi Equinor.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România riscă să încheie anul...
Fostul mare campion de tenis...
Recolta de grâu a României ar...
Numărul beneficiarilor de pensii speciale a ajuns, în...
Capitalizarea Bursei de la...
Confederaţia patronală...
Modificările de TVA care intră...
Zeci de localități din opt...
Curtea Constituțională a...
Pentru prima dată din anii ’90,...
India trăiește o revoluție a...
Negocierile pentru un nou acord...
Șoferii care alimentează cu...
Valul de căldură lovește din plin sudul României cu...
Exploatarea gazului natural în...
Autoritatea pentru...
Cosmin Ghiţă, CEO...
Autovehiculele cu masa mai mare de 7,5 tone, cu excepţia...
Ministerul Finanțelor a emis un...
China înființează o companie...
Curtea Constituțională a...
Guvernul modifică Codul de...
Noi reguli pentru retrocedarea...