Compania care acordă concediu paternal de până la 16 săptămâni
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Salariul este plătit integral
Salariul este plătit integral
Salariații de la Zurich Insurance, din Elveția, vor beneficia începând cu 1 ianuarie 2020, de un concediu de partenitate de 10 săptămâni și chiar de 16 săptămâni dacă tatăl se ocupă exclusiv de bebeluș. Pe toată durata de absență motivată, salariul va rămâne complet.

Pănă în prezent, tații nu puteau conta decât pe trei săptămâni la apariția în familie a unui nou membru. Acum, dacă tatăl își va asuma tot greul începutului de viață al micuțului, el se va bucura de 16 săptămâni de concediu. O regulă care se va aplica inclusiv în cazul adopției, dar și pentru cuplurile de același sex.

”Cu această nouă regulă care vizează rolul principalului părinte, indiferent de sex, Zurich vrea să trimită un mesaj către întreaga lume”, a explicat Jolanda Grob, șefă de resurse umane la Zurich Insurance.

Citește și Concediul paternal. Cine ar mai putea beneficia de această măsură

Alte întreprinderi, precum Novartis sau Kering au angajat măsuri similare. Astfel, salariații gigantului farmaceutic pot, din această vară, să beneficieze de un concediu paternal plătit de 18 săptămâni. Firma de lux a anunțat, în septembrie, un concediu parternal de 14 săptămâni, fără diminuarea salariului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel